Η ορθοσωμική γυμναστική είναι μια μέθοδος που βασίζεται στις αρχές της οστεοπαθητικής.

Αξίζει να αναφέρουμε εδώ  πως η οστεοπαθητική είναι ένα είδος εναλλακτικής ιατρικής. Θεωρείται ένα σύστημα ολιστικής αξιολόγησης και θεραπείας που αναγνωρίζει παθολογίες και δυσλειτουργίες στην ανθρώπινη κατασκευή, και αποσκοπεί στην αντιμετώπιση και διόρθωσή τους. Η Οστεοπαθητική δίνει βάση πρωτίστως στην εμβιομηχανική (biomechanics) λειτουργία του ανθρωπίνου σώματος, διά μέσου του νευρικού και μυοσκελετικού συστήματος, εστιάζοντας ιδιαίτερα στα προβλήματα δομής του σώματος και στις παθολογίες που προέρχονται από τις μηχανικές ανισορροπίες.

Massage Inn | Είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε με ένα μοναδικό μασάζ στη Θεσσαλονίκη;

Η ορθοσωμική γυμναστική προσπαθεί να φέρει το σώμα στη ανατομικά βέλτιστη θέση του όταν βρίσκεται σε οποιαδήποτε στάση ή κίνηση. Συνδυάζοντας τις αρχές της ανατομίας και  της κινησιολογίας έχει ως στόχο να διδάξει στο σώμα τη σωστή συμπεριφορά στην καθημερινή του δραστηριότητα. Εστιάζοντας στο μυο-σκελετικό σύστημα, αποσκοπεί στη βελτίωση της λειτουργίας του σώματος ώστε να του δώσει τις προϋποθέσεις να δουλέψει όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Συμβάλει στην υγεία της σπονδυλικής στήλης και στην αύξηση της σωστής κινητικότητας όλων των αρθρώσεων. Δυναμώνει του μύες αυξάνοντας παράλληλα την αντοχή τους αλλά και την ελαστικότητα τους. Βοηθάει τον ασκούμενο να αποκτήσει επίγνωση του σώματος του και να ανακτήσει τον έλεγχο.

Η ορθοσωμική γυμναστική μπορεί να βρει εφαρμογή σε άτομα όλων των ηλικιών και μπορεί να φανεί ιδιαίτερα ευεργετική σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα στη σπονδυλική στήλη, όπως για παράδειγμα  οι πόνοι στη μέση ή τον αυχένα, αλλά και δυσλειτουργίες των αρθρώσεων, καθώς και σε όσους επιδιώκουν έναν ήρεμο τρόπο εκγύμνασης, με αρμονικές και ήπιες ασκήσεις χωρίς απότομες κινήσεις ή αναπηδήσεις και στάσεις που μπορεί να δυσκολεύουν το σώμα.

Μπορεί να αλλάξει όλη τη στάση του σώματος προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο στον ασκούμενο ανακούφιση, αυτοπεποίθηση, ενέργεια και καλή διάθεση, αλλάζοντας ριζικά  τον  τρόπο που λειτουργεί στην καθημερινότητα του.

Ο σύγχρονος τρόπος εργασίας και καθιστικής ζωής επιβάλλει την ορθοσωμική άσκηση σε εβδομαδιαία βάση. Δοκιμάστε το πλάνο του Gymnasium και ξενοιάστε!


Ξένια Ηλινά

Πιστοποιημένη Yoga & Aerial Yoga Instructor του δικτύου γυμναστηρίων Gymnasium

Πιστοποιημένη Therapeutic Yoga Immersion Instructor, Yoga Alliance-USA 200 RYT Instructor & πιστοποιημένη εισηγήτρια Ενσυνείδητου Διαλογισμού από τον κορυφαίο δάσκαλο Michael Stone.

Συμπληρώματα Διατροφής - My Fit Food