Το καλοκαίρι έφτασε για τα καλά! Λίγο που η θερμοκρασία αυξήθηκε, λίγο που τα social media έχουν γεμίσει με θάλασσες και ακτές, λίγο που ψάχνετε που θα κάνετε τις διακοπές σας.. το μόνο σίγουρο είναι πως υπάρχει ένα κλίμα χαλάρωσης. Οι μετακινήσεις (μικρές ή μεγάλες) και τα ταξίδια είναι πλέον γεγονός. Όταν λοιπόν βγαίνετε από το πρόγραμμα σας, είσαστε κουρασμένοι ή πεινασμένοι το να πείτε όχι σε πειρασμούς (πατατάκια, γλυκά, παγωτά) είναι λίγο πιο δύσκολο. Δεν είναι κρίμα όμως να χαλάσετε ότι φτιάξατε με πολύ προσπάθεια όλο το χειμώνα? Είναι σημαντικό να τρώτε προσεκτικά όταν είσαστε στο δρόμο. Χρειάζεστε μερικές ιδέες για σνακ? Δώδεκα διατροφολόγοι μοιράζονται κάποια σνακ που δεν υστερούν σε θρεπτικά συστατικά για τα ταξίδια σας.

  1. Φρούτα και τυριά

Είτε σας αρέσουν τα κεράσια, οι μπανάνες, τα καρπούζια ή τα σταφύλια, τα φρούτα είναι μια ενυδατική και γεμάτη θρεπτικά συστατικά επιλογή ταξιδιού. Για ένα πιο ουσιαστικό σνακ, καλό είναι να συνδυαστούν με κάποια μορφή πρωτεΐνης για επιπλέον κέρδος. Είναι εύκολο να βάλουμε σε ένα ταπεράκι μερικά φρούτα και ένα κομματάκι τυρί, τρώγονται εύκολα στο δρόμο και οι φυτικές ίνες σε συνδυασμό με την πρωτεΐνη του τυριού μπορούν να σε «κρατήσουν» μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας και να καταναλώσετε ένα κανονικό γεύμα.

Massage Inn | Είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε με ένα μοναδικό μασάζ στη Θεσσαλονίκη;
  1. Μπάρες ενέργειας (μπάρες δημητριακών)

Δεν είναι τυχαίο που όλο και περισσότερες εταιρείες παράγουν ενεργειακές μπάρες με «φυσικά συστατικά» και χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Είναι από τα ευκολότερα σνακ που μπορείτε να έχετε μαζί σας στο ταξίδι, μπορεί να αντικαταστήσει κάποιο γλύκισμα αλλά να μην σας φορτώσει με άχρηστες θερμίδες. Παρ’ όλα αυτά εξακολουθούν να υπάρχουν στην αγορά πολλές μπάρες δημητριακών που δεν είναι καλύτερες από μια καραμέλα, οπότε καλό θα ήταν να είστε προσεκτικοί στα συστατικά ή να τις παρασκευάσετε και μόνοι σας!

  1. Ποικιλία ξηρών καρπών

Τα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και εύκολα συσκευάσιμα αμύγδαλα είναι ένα βασικό σνακ για πολλούς διατροφολόγους που ταξιδεύουν. Ένα μικρό σακουλάκι ξηρών καρπών, όπως αμύγδαλα, φιστίκια ή καρύδια παρέχουν μια ώθηση από πρωτεΐνες, υγιή λίπη και φυτικές ίνες και μπορούν να βοηθήσουν να νιώσετε ικανοποιημένοι αν χάσετε ένα γεύμα ή χρειάζεστε μια ενδιάμεση επιλογή. Προσοχή όμως με την ποσότητα! Δεν πρέπει να ξεφεύγετε και πολύ από το μέγεθος της χούφτας.

  1. Λαχανικά

Είτε είστε πεινασμένοι ή απλά βαρεθείτε, έχοντας κάτι να τσιμπολογήσετε μπορεί να σας βοηθήσει να ικανοποιήσετε τις μικρές επίμονες επιθυμίες για σνακ. «Στις σύντομες εκδρομές, το παγωτό μου είναι ακατέργαστα λαχανικά, όπως τα καρότα, και το σέλινο ως αντικαταστάτης για τα τσιπς», λέει η διατροφολόγος μας. “Οι ίνες, οι πρωτεΐνες και τα υγιή λίπη είναι το κλειδί για την ικανοποίηση της πείνας και την αποτροπή οποιωνδήποτε υποτροπών ενώ βρίσκεστε στο δρόμο”. Μια άλλη επιλογή περιλαμβάνει αποξηραμένα φρούτα ή λαχανικά, όπως ξηρά μπιζέλια, μάνγκο ή καρότα. Συνδυάζονται εξαιρετικά με ξηρούς καρπούς.

  1. Πράσινο τσάι

Όσο σημαντικό είναι να τρώτε σωστά σε κάθε σας εξόρμηση το ίδιο σημαντική είναι κ η σωστή ενυδάτωση. Εκτός από το νερό μπορείτε να έχετε και άλλα ροφήματα με πολλαπλά οφέλη. Για παράδειγμα μπορείτε να αγοράσετε όποιο είδος τσαγιού σας ευχαριστεί, να το ετοιμάσετε και να το βάλετε σε ένα θερμό με πολλά παγάκια. Θα σας κρατήσει δροσερούς και ενυδατωμένους για αρκετές ώρες.

Τι πιστεύετε? Είναι πολύ δύσκολο να έχετε υγιεινά σνακ μαζί σας στα ταξίδια σας? Δοκιμάστε το! Θα πιάσει σίγουρα.

 

 

Συμπληρώματα Διατροφής - My Fit Food