Γράφει η αγαπημένη μας διατροφολόγος Γεωργία Τρέζου

Καθημερινά έρχομαι σε επαφή με νοικοκυρές όλων των ηλικιών και φυσικά ένα είναι το θέμα συζήτησης! Το φαγητό!! Έτσι λοιπόν ήρθε την προηγούμενη βδομάδα στο γραφείο η Φανή και μου είπε: “Βάλε παπουτσάκια στο πρόγραμμα μου”! Και πριν προλάβω να αρχίσω τα “μα πως θα μπουν” και άλλα τέτοια,  μου λέει: “Άκου πως κάνω εγώ τα παπουτσάκια….”.  Έ κι αυτό δεν γινόταν να μην το μοιραστώ!

Massage Inn | Είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε με ένα μοναδικό μασάζ στη Θεσσαλονίκη;

Κατάφερε να κάνει παιχνιδάκι ένα φαγητό που στο μυαλό μου το είχα σαν σκέτη ταλαιπωρία!

Αρχικά αγοράζεις τις μελιτζάνες σου (εγώ δεν παίρνω μεγάλες μελιτζάνες γιατί αργούν πολύ να ψηθούν). Τις καθαρίζεις ριγωτά και τις τρυπάς καλά με μια μεγάλη πιρούνα. Και τώρα ξεκινάει η μαγεία… Παίρνεις μια λαδόκολλα και την βρέχεις καλά, την στραγγίζεις λίγο με τα χέρια σου και την στρώνεις στο ταψί. Εκεί πάνω βάζεις τις μελιτζάνες και τις αλατίζεις. Στη συνέχεια παίρνεις άλλη μια λαδόκολλα, την βρέχεις, την στραγγίζεις και σκεπάζεις τις μελιτζάνες σου. Βάζεις το ταψί στον φούρνο, στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 40 περίπου λεπτά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος θα χρειαστεί να βρέξεις και να στραγγίσεις  την λαδόκολλα που σκεπάζει τις μελιτζάνες άλλες 2 φορές.

Χωρίς να βάλεις λάδι οι μελιτζάνες σου γίνονται, όπως λέει και η γιαγιά μου, λουκούμια!!!

Γεμίζεις με τον κιμά που έχεις φτιάξει, τρίβεις από πάνω λίγο τυράκι, ρίχνεις και λίγο λάδι,  βάζεις ξανά το ταψί στο φούρνο για άλλα 40 λεπτά και έτοιμα!!!

Για τον κιμά θα χρειαστείς:

  • 1/2 κιλό κιμά
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • αλάτι, κόκκινο και μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ρίχνεις το λάδι, την πιπεριά και τον κιμά στο τηγάνι σου. Τα αφήνεις να τσιγαριστούν και ρίχνεις το κρεμμύδι. Ανακατεύεις μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι και ρίχνεις την σάλτσα. (επειδή τώρα οι ντομάτες είναι στα καλύτερα τους προτίμησε να φτιάξεις σάλτσα και όχι να πάρεις έτοιμη).

Σου φάνηκε εύκολο??? Που να το φτιάξεις κιόλας!

 

Συμπληρώματα Διατροφής - My Fit Food