Για να επιτύχεις σημαντικά πράγματα θα πρέπει να έχεις πίστη. Πίστη στις ευκαιρίες, στις δυνατότητες και το σημαντικότερο; Πίστη στον εαυτό σου.

Αυτό πρέπει να ισχύει ανεξάρτητα με τον στόχο. Σκέψου για παράδειγμα έναν πρωταθλητή που αγωνίζεται να καταρρίψει ένα παγκόσμιο ρεκόρ ή έναν επιχειρηματία που επιχειρεί κάτι νέο ή έναν αστροναύτη που προσπαθεί να ανακαλύψει νέους πλανήτες. Οι άνθρωποι που επιτυγχάνουν σημαντικά επιτεύγματα, έχουν μεγάλη και ακλόνητη πίστη στους εαυτούς τους και σε όσα μπορούν να καταφέρουν.

Μία από τις καλύτερες επεξηγήσεις για το πόσο σημαντική είναι η πίστη, είναι η ιστορία του 4λεπτου μιλίου.

Massage Inn | Είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε με ένα μοναδικό μασάζ στη Θεσσαλονίκη;

Ήταν στα μέσα του 19ου αιώνα. Για δεκαετίες, δρομείς προσπαθούσαν να καταρρίψουν το φράγμα των 4 λεπτών. Το ρεκόρ των 1000 μέτρων παρέμενε για 9 χρόνια 4 λεπτά και 1 δευτερόλεπτο.

Γιατροί και ειδικοί ισχυρίζονταν πως ήταν ανέφικτο για τον άνθρωπο να τρέξει ένα μίλι σε χρόνο λιγότερο από 4 λεπτά. Μάλιστα χρησιμοποίησαν δεδομένα και διάφορα τεστ για να αποδείξουν πως το ανθρώπινο σώμα δεν ήταν σωματικά ικανό να τρέξει τόσο γρήγορα.

Στις 6 Μαΐου του 1954, ο Roger Bannister, ένας 25χρονος φοιτητής Ιατρικής από την Οξφόρδη, έσπασε το ρεκόρ, σημειώνοντας χρόνο 3 λεπτά και 59,4 δευτερόλεπτα.

Πώς έγινε αυτό; Πώς κατόρθωσε ο Roger το ακατόρθωτο;

Είχε προπονηθεί αρκετά, αλλά αυτό από μόνο του δεν ήταν αρκετό. Πολλοί αθλητές είχαν προπονηθεί πολύ περισσότερο από εκείνον.

Ο Roger είχε πολύ μεγάλη πίστη. Είχε πολλή μεγάλη αυτοπεποίθηση πως μπορούσε να καταφέρει αυτό που οι άλλοι θεωρούσαν αδύνατο.

Τι έκανε; Έσπασε τον στόχο του σε μικρότερους. Προπονήθηκε σε κάθε κομμάτι της διαδρομής, προσπαθώντας να διαχειριστεί οτιδήποτε ήταν στον έλεγχό του. Γνώριζε καλά και κατέγραφε τους χρόνους του σε κάθε κομμάτι της διαδρομής. Το άθροισμα όλων αυτών, του έδειχνε πως μπορούσε να σπάσει το ρεκόρ. Και το έσπασε. Και εξέπληξε όλον τον κόσμο.

Ωστόσο το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της ιστορίας δεν είναι η επιτυχία του, αλλά αυτό που την ακολούθησε.

Δύο μόλις μήνες μετά, ένας ακόμα δρομέας κατέρριψε το ρεκόρ του Roger, σημειώνοντας χρόνο 3:57. Στη συνέχεια, ο ένας μετά τον άλλον, συνέχισαν να καταρρίπτουν το φράγμα των 4 λεπτών. Τα τελευταία 50 χρόνια, το φράγμα των 4 λεπτών έχει μειωθεί κατά 17 δευτερόλεπτα με το σημερινό ρεκόρ να είναι στα 3:43.

Ο Roger κατάφερε να σπάσει ένα ρεκόρ ετών. Την ίδια στιγμή όμως έσπασε και ένα ακόμη φράγμα. Εκείνο της πίστης. Συχνά η πίστη μας, μας κρατάει πίσω. Αντίστοιχα όμως μας μπορεί να μας βοηθήσει να επιτύχουμε απίστευτα πράγματα. Με το που κατέρριψε ο Roger το ρεκόρ των 4 λεπτών, απέδειξε πως το ανθρώπινο σώμα μπορεί να τρέξει πιο γρήγορα. Και όλος ο κόσμος είδε πως αυτό ήταν δυνατό. Και έτσι το πίστεψαν και οι υπόλοιποι αθλητές.

Υπάρχει μία έννοια που ονομάζεται «Νόμος της Πίστης». Σύμφωνα με αυτόν, αν πιστεύουμε σε κάτι για πολύ καιρό, τότε ίσως καταφέρουμε να το πραγματοποιήσουμε.

Thrive Global Greece

Συμπληρώματα Διατροφής - My Fit Food