Μας πήρε χρόνια. Είμαστε όμως πλέον βέβαιοι για το αποτέλεσμα. Έπειτα από δοκιμές και πειραματισμούς σας παρουσιάζουμε την καλύτερη, ευκολότερη και εγγυημένη βασιλόπιτα! Η σεφ δε θα μπορούσε να είναι άλλη από την αγαπημένη μας Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Απολαύστε την και μην ξεχάσετε το φλουρί!

Υλικά:

Massage Inn | Είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε με ένα μοναδικό μασάζ στη Θεσσαλονίκη;
  • 250 γραμμ. μαργαρίνη
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 1 φλ. γάλα
  • 1/2 κιλό φαρίνα
  • 1 ποτήρι κρασιού κονιάκ
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 1 βανίλια
  • 2 κ.γλ. μαχλέπι κοπανισμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλ. αμύγδαλα καβουρδισμένα χοντροκομμένα

Εκτέλεση:

1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους των αυγών και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το ξύσμα, το μαχλέπι, τη βανίλια, το γάλα και το κονιάκ.

2. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε στο μείγμα των κρόκων εναλλάξ το αλεύρι με τη μαρέγκα, διπλώνοντας απαλά με μια σπάτουλα. Τέλος ρίχνουμε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρά.

3. Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα ταψί Νο 30 και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Προσθέτουμε το νόμισμα και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε τη βασιλόπιτα με φιλέ αμύγδαλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 55 λεπτά. Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και τη βγάζουμε από το ταψί σε σχάρα, για να κρυώσει. Κοσκινίζουμε πάνω, επίσης αν θέλουμε, ζάχαρη άχνη.

Συνταγές Ζαχαροπλαστικής, Αργυρούς Μπαρμπαρίγου

Συμπληρώματα Διατροφής - My Fit Food