Τις παγωμένες αυτές ημέρες ένα ζεστό ρόφημα είναι ότι πρέπει! και ιδιαίτερα όταν οι ημέρες γίνονται λευκές, ένα ρόφημα με ευεργετικές ιδιότητες είναι ιδανικό!
Ρόφημα που πίνεται κρύο ή ζεστό, έχει αντιοξειδωτική δράση, δεν έχει θερμίδες, με τέσσερα γράμματα!! ΤΣΑϊ!
Βάλτο καλά στο μυαλό σου και ξεκίνα να πίνεις τσάι!
Είναι όλα τα βότανα ίδια;
Όχι φυσικά!
Σήμερα θα μιλήσουμε για το πράσινο, το μαύρο και το δικό μας, το τσάι του βουνού.

Το πράσινο και το μαύρο τσάι προέρχονται από την επεξεργασία των φύλλων του φυτού camellia sinensis και η διαφορετικότητα τους οφείλεται στον διαφορετικό βαθμό ζύμωσης που έχουν υποστεί.
Το μαύρο τσάι είναι αυτό με την μεγαλύτερη επεξεργασία και την μεγαλύτερη ποσότητα καφεΐνης, αφού ανά 100 γρ. ροφήματος έχουμε 20 mg καφεΐνης.
Για να παρασκευάσουμε 1 κούπα μαύρου τσαγιού θα χρειαστούμε νερό στους 90-100 βαθμούς Κελσίου, 1 κγ τσαγιού ανά κούπα και 3 με 5 λεπτά χρόνο παραμονής. Αν το αφήσεις περισσότερο, δεν θα πικρίσει απλά θα γίνει δυνατότερο.
Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε κατεχίνες, ουσίες με πολύ έντονη αντιοξειδωτική δράση.
Η σωστή παρασκευή του παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη γεύση του.
Θα χρειαστούμε νερό στους 80 βαθμούς, 1-1,5 κγ τσαγιού ανά κούπα και μέγιστος χρόνος παραμονής στο νερό τα 3 λεπτά. Περισσότερος χρόνος θα κάνει το τσάι σου πικρό.

Τελευταίο και καλύτερο άφησα το τσάι του βουνού!

Το τσάι του βουνού έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και αγχολυτικές ιδιότητες. Δεν παρουσιάζει διεγερτική δράση οπότε μπορεί να καταναλωθεί και το βράδυ. Μελέτες αναφέρουν πως παρουσιάζει δράση κατά της οστεοπόρωσης και του αλτσχάιμερ.
Για την παρασκευή του βράζουμε πρώτα το νερό, το αφαιρούμε απ τη φωτιά, προσθέτουμε το τσάι, το αφήνουμε 3-4 λεπτά, το σουρώνουμε και έτοιμο!!

Ποιο είναι καλύτερο; Απάντηση σε αυτό δεν υπάρχει, καθώς το καθένα έχει τις δικές του ιδιότητες! Αν θέλεις κάτι να σε ξυπνήσει προτίμησε το μαύρο ή το πράσινο! Αν είσαι κρυωμένος και έχεις γαστρεντερικά προβλήματα το τσάι του βουνού είναι ιδανικό! Επίσης είναι πολύ σημαντικό να δώσεις βάση στο πως θα το φτιάξεις, γιατί ένα πολύ γευστικό ρόφημα με τη λάθος παρασκευή μπορεί να το καταστρέψεις, και αυτό σίγουρα δεν το θέλουμε!

Massage Inn | Είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε με ένα μοναδικό μασάζ στη Θεσσαλονίκη;
Συμπληρώματα Διατροφής - My Fit Food