Τώρα που το καλοκαίρι πλησιάζει, όλος ο κόσμος θέλει να δείξει την δουλειά που έριξε το χειμώνα και να φανεί, έστω και λίγο, το πολυπόθητο six pack. Πως θα το πετύχεις όμως αυτό; Με ατελείωτο τρέξιμο στον διάδρομο, με μικρότερη κατανάλωση φαγητού ή με προσευχή;
Αρχικά πρέπει να κάνεις κάτι που δεν έκανες προηγουμένως. Αν, για παράδειγμα, όλο το χειμώνα έτρεχες 30 λεπτά συνολικά στον διάδρομο, τότε δεν έχει νόημα να το συνεχίσεις γιατί το σώμα σου είναι συνηθισμένο και προετοιμασμένο. Οπότε πρέπει να αυξήσεις αυτόν τον αριθμό, ώστε να κάψεις μεγαλύτερο αριθμό θερμίδων ή να βρεις άλλο τρόπο αερόβιας άσκησης (HIIT). Νομίζω ότι αυτό το κομμάτι έγινε κατανοητό.

Το κομμάτι του φαγητού είναι πιο περίπλοκο, αλλά όχι από μόνο του,. Εμείς οι ίδιοι το κάνουμε να μοιάζει έτσι. Θα φας λιγότερο φαγητό, που σημαίνει λιγότερες θερμίδες = απώλεια βάρους. It makes sense. Δεν είναι ακριβώς όμως έτσι. Οι περισσότεροι τείνουν να μειώνουν κατά πολύ το φαγητό, καταστρέφοντας με αυτόν τον τρόπο τον μεταβολισμό τους, με αποτέλεσμα την μη επίτευξη του αρχικού στόχου. Μειώνοντας το φαγητό συνολικά ρίχνεις και τις θερμίδες που προέρχονται από πηγές πρωτεΐνης, κάτι που οδηγεί σε απώλεια μυϊκής μάζας, στοιχείο που πάλευες να αυξήσεις όλο το χειμώνα. Άρα από εκεί προκύπτει και το γνωστό χάνω όγκο όταν χάνω βάρος! Ισχύει αν το κάνεις με τον λάθος τρόπο.
Τσέκαρε τον σωστό: ρίχνεις θερμίδες από τα υπόλοιπα μακροστοιχεία (κυρίως υδατάνθρακες) σταδιακά για μικρό διάστημα και επανέρχεσαι στα φυσιολογικά σου επίπεδα για κάποιες μέρες, ώστε να μην μεταβάλλεις τον αρχικό μεταβολισμό σου. Θυμήσου ότι θέλεις έλλειμμα με βάση τον αρχικό μεταβολισμό. Προσπάθησε να παίξεις αυτό το παιχνίδι και θα βγεις νικητής.
Σε περίπτωση που κάνεις και παραπάνω αερόβιο τότε δε σε πιάνει κανείς, όσο για την προσευχή, δεν πιάνει, δοκιμασμένο!
To bring the change, you have to be the change!

Massage Inn | Είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε με ένα μοναδικό μασάζ στη Θεσσαλονίκη;

Κολτσιδόπουλος Δημήτρης

Πτυχιούχος Φυσικοθεραπευτής, Personal Trainer

Συμπληρώματα Διατροφής - My Fit Food