Αποκαλείται ως το κοντινότερο είδος σε ένα «χάπι άσκησης». Ενώ μπορεί να χρειάζεται λίγη περισσότερη προσπάθεια, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η μέθοδος προπόνησης HIIT είναι αυτό ακριβώς που σύστησε ο γιατρός.
Οποισδήποτε ακολουθεί τα τελευταία trend του fitness γνωρίζει ότι το ΗΙΙΤ είναι “must”. Ωστόσο η προπόνηση υψηλής έντασης δεν είναι μόνο μια προσωρινή τυχαία μόδα, αφού είναι o επιστημονικά αποδεδειγμένος τρόπος να χτίσεις το καρδιοαναπνευστικό σου σύστημα. Παρακάτω βρίσκονται 5 από τους καλύτερους λόγους που έχουν τεκμηριωθεί για να υπερασπίσουν την προπόνηση υψηλής έντασης (ΗΙΙΤ):
• Το HIIT προκαλεί μυική υπερτροφία, αυξάνει τη μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου και μειώνει δραστικά τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.
• Το HIIT είναι εξαιρετικά αποτελεσματική μορφή άσκησης για το «πεισματάρικο» λίπος στην περιοχή της κοιλιάς.
• Σε μια έρευνα που έγινε, τόσο σε ηλικίες νέων (18-30 ετών) αλλά τόσο και σε μεγαλύτερες ηλικίες (45-65 ετών) η μέθοδος HIIT είχε μακράν τη μεγαλύτερη ενεργοποίηση των μυών και τη μεγαλύτερη αύξηση της ικανότητας επιλεκτικής χρησιμοποίησης του λίπους για παροχή ενέργειας, σε σύγκριση με άλλους τύπους άσκησης.
• Το HIIT έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί μεγαλύτερο EPOC (excessive post exercise oxygen consumption) που σημαίνει ότι το σώμα σας συνεχίζει να χρησιμοποιεί οξυγόνο και να καίει λίπος αρκετή ώρα μετά από τη στιγμή που θα σταματήσετε να ασκείστε.
• Το HIIT έχει αποδειχθεί ότι είναι πιο ευχάριστη μορφή άσκησης – σε μια μελέτη, το 92 τοις εκατό των συμμετεχόντων έδειξε να προτιμά μια προπόνηση HIIT πέρα από την παραδοσιακή συνεχή προπόνηση μέτριας έντασης.

Massage Inn | Είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε με ένα μοναδικό μασάζ στη Θεσσαλονίκη;

Μπορεί να μην βρεις το μάθημα στο γυμναστήριο σου με αυτή την ονομασία «ΗΙΙΤ» αλλά μπορείς να ρωτήσεις τους γυμναστές σου να σου προτείνουν μαθήματα που εντάσσονται σ’ αυτή τη κατηγορία!

Το δίκτυο γυμναστηρίων Gymnasium σου παρέχει το πληρέστερο πακέτο μαθημάτων HIIT της νούμερο 1 εταιρείας στο group fitness Les Mills, το GRIT Series εντελώς δωρεάν σε κάθε συνδρομή.

Δοκιμάστε δωρεάν για 7 ημέρες τις υπηρεσίες, τα ομαδικά μαθήματα Les Mills και όλες τις έξτρα παροχές μας, για να γνωρίσετε και να συγκρίνετε την ποιότητα και τον επαγγελματισμό μας.

Συμπληρώστε εδώ την καρτέλα σας και ξεκινήστε: http://gymx.gr/freetraining/

Πηγή: https://www.lesmills.com/

Συμπληρώματα Διατροφής - My Fit Food