Κι έρχονται σιγά σιγά αυτές οι  Άγιες ημέρες που είναι βομβαρδισμένες από ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ αλλά και ΔΗΛΩΣΕΙΣ του τύπου:

«Και δηλαδή εγώ δε θα φάω αρνί; Γλυκάκι;;»

«Κοίτα εγώ θα πάω στο χωριό μου…» (με ό,τι αυτό συνεπάγεται!)

 «Ααα εγώ μετά την Ανάσταση θα τη φάω τη μαγειρίτσα μου, να ξέρεις!»

Οι περισσότεροι άνθρωποι τις γιορτινές ημέρες κάνουν ολόκληρα ταξίδια για να συναντήσουν τους αγαπημένους τους. Ξυπνάνε από νωρίς το πρωί για να κάνουν ό,τι καλύτερο με σκοπό να ευχαριστήσουν ολόκληρη την οικογένεια. Οι προετοιμασίες εκείνες τις ημέρες είναι τόσες πολλές και χρονοβόρες που ο καθένας θα ξεχνούσε την πλέον γνωστή και χιλιοειπωμένη  φράση «Δεν ξεχνάμε να τρώμε ανά 3-4 ώρες».

Massage Inn | Είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε με ένα μοναδικό μασάζ στη Θεσσαλονίκη;

Ναι λοιπόν! Μόλις ξυπνήσουμε το πρωί για να φτιάξουμε τα κάρβουνα, πριν  αρχίσουμε τις ετοιμασίες για τα φαγητά ή μετά από το τεράστιο βραδινό πασχαλινό hangover ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ  να κάνουμε τι; Μα φυσικά να φάμε το πρωινό μας γεύμα. Μια πολύ καλή πρόταση για τους γονείς, που θα ξεκινήσουν από νωρίς την προετοιμασία του μαγειρέματος, είναι λίγο ψωμάκι ολικής άλεσης με λίγο μέλι, ξηρούς καρπούς αλλά κι ένα φρουτάκι. Αρκεί για να ξεκινήσετε την ημέρα σας γεμάτοι ενέργεια για τα υπόλοιπα που θα ακολουθήσουν. Όσο για εσάς τους ξενύχτηδες ένα γιαουρτάκι με μπανάνα και 2-3 κρακεράκια μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε το  ξεφάντωμα της προηγούμενης νύχτας!

Κι η ώρα πλησιάζει για το μεγάλο φαγοπότι … Εκεί τι γίνεται;;;

Γονείς, παιδιά, παππούδες, θείοι και λοιποί φίλοι είναι έτοιμοι στο τραπέζι και περιμένουν με μεγάλη αγωνία το ψητό κατσίκι … Ξεχνώντας το βασικό λόγο που μαζεύτηκαν όλοι μαζί…. Για να γιορτάσουν… Να γιορτάσουν την επανένωση της οικογένειας, να γιορτάσουν την Ανάσταση, τις οικογενειακές στιγμές και την υγεία τους… Η οποία κάπου εκεί στο τραπέζι πάει περίπατο!!!

Γι’ αυτό το λόγο υπάρχουμε όμως εμείς! Για να υπενθυμίζουμε τη σημαντικότητα αυτής της λέξης… ΥΓΕΙΑ!

Πως όμως θα ελέγξετε τον εαυτό σας; Πως μετά από τόσες μέρες αποχής από το κρέας θα κρατηθείτε; Πως θα κρατήσετε και μια μικρή θεσούλα που εκτός από το γλυκό θα φιλοξενήσει και -την πολυτέλεια για εκείνη την ημέρα σίγουρα- την ζωτικής σημασίας… Ανάσα;

1ο ΒΗΜΑ

Γεμίζουμε ένα ολόκληρο πιάτο με ό,τι προτιμάμε να φάμε. Βάζουμε λίγο κατσίκι, λίγες πατάτες φούρνου ή ρύζι και αποφεύγουμε συνειδητά ο,τιδήποτε τηγανητό υπάρχει στο τραπέζι , επιλέγουμε 2 κ.σ.  από την αγαπημένη μας αλοιφή κι άφθονη σαλάτα.

2ο ΒΗΜΑ

Παρατηρούμε καλά καλά το πιάτο μας και λέμε «Αυτό είναι το σημερινό μου γεύμα κι αυτό θα φάω χωρίς να παρεκκλίνω καθόλου».

3ο ΒΗΜΑ

Γεμίζουμε ένα ποτήρι λευκό κρασί και το πίνουμε αργά αργά μαζί με το φαγητό μας.

4ο ΒΗΜΑ

Περνάμε όμορφες στιγμές με την οικογένειά μας, γελάμε, μιλάμε μαζί τους μαθαίνοντας τα νέα τους και τρώμε αργά. Δεν ξεχνάμε πως το πιρούνι που κρατάμε κάνει βόλτες μόνο μέσα στο δικό μας πιάτο…

5ο ΒΗΜΑ

Η ώρα του γλυκού. Εδώ ναι σας καταλαβαίνω, όλοι το έχουμε αυτό το πρόβλημα! Θα φάμε και γλυκό ναι, απλά θα φροντίσουμε να πάρουμε από το αγαπημένο μας γλυκό μια μεγάλη γεμάτη και απολαυστική κουταλιά της σούπας.

6ο ΒΗΜΑ

Νιώθουμε για πρώτη φορά στη ζωή μας αυτό το αίσθημα κορεσμού αλλά και της ηρεμίας. Αφήνουμε τον οργανισμό μας να κάνει τις δικές του διεργασίες όσο εμείς απολαμβάνουμε ευχάριστες στιγμές.

Και το απόγευμα το φρούτο σας δε θα το στερηθείτε… Θα το φάτε να το απολαύσετε και να βοηθήσετε το μεταβολισμό σας να πάρει τα πάνω του…

Άλλωστε έρχεται και το βράδυ που όλοι ξέρετε τι συμβαίνει… Εδώ σας έχουμε την καλύτερη, γευστικότατη, υγιεινή και πιο απολαυστική λύση για εκείνη την ημέρα.

Καθόμαστε αναπαυτικά στο τραπέζι της κουζίνας και παίρνουμε ακόμα μια φορά το πιάτο μας και το γεμίζουμε… Βάζουμε 1 κόκκινο αυγό, άφθονη ποσότητα σαλάτας, 2 κ.σ. πατάτες ή ρύζι από το μεσημέρι και σε περίπτωση μεγάλης λιγούρας τσιμπάμε 2 κ.γ. από την αγαπημένη μας πάστα!

Η ομάδα του Restart Diet

Συνεργάτες του δικτύου γυμναστηρίων Gymnasium.

Συμπληρώματα Διατροφής - My Fit Food