Ολοι γνωρίζουμε οτι γράφοντας μηνύματα στο κινητό καθώς οδηγούμε εκθέτουμε τον εαυτό μας και τους άλλους σε μεγάλο κίνδυνο. Η αποστολή γραπτών μηνυμάτων σε αυτοκίνητα και φορτηγά προκαλεί πάνω από 3.000 θανάτους και 330.000 τραυματισμούς ετησίως, σύμφωνα με μελέτη του Κέντρου Ανάλυσης Κινδύνων του Χάρβαρντ – ακόμα και κατά το περπάτημα, οδηγεί σε πληθώρα ατυχημάτων.

Μπορεί να νομίζετε ότι η χρήση του smartphone ενώ είστε καθιστός ή στέκεστε είναι  ασφαλέστερο, αποδεικνύεται όμως ότι η αποστολή μηνυμάτων έχει μειονεκτήματα υγείας που δεν φανταζόμασταν.

Massage Inn | Είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε με ένα μοναδικό μασάζ στη Θεσσαλονίκη;

Ο Δρ. Kenneth K. Hansraj, επικεφαλής της Χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης της Νέας Υόρκης, ανακάλυψε ότι η κλίση των κεφαλών μας προς τα κάτω και προς τα εμπρός, έστω και λίγο, όταν κοιτάζουμε τις οθόνες των smartphone μας, αντιστοιχεί σε επιβάρυνση 30 κιλών στον αυχένα και την σπονδυλική στήλη μας.

Μπορείτε να σηκώσετε 30 κιλά με το λαιμό σας; Αυτό το βάρος ισοδυναμεί με τέσσερις μπάλες μπόουλινγκ ή ένα οχτάχρονο παιδί. Και αν ναι, μπορείτε να το κάνετε για περισσότερο από δύο ώρες την ημέρα; Εχει βρεθεί πως ο μέσος χρήστης ξοδεύει περίπου δύο ώρες και 42 λεπτά στο κινητό του τηλέφωνο ημερησίως.

Η κεφαλή ενός ενήλικου ατόμου ζυγίζει 5 έως 6 κιλά στην ουδέτερη θέση, καθώς όμως κλίνει προς τα εμπρός, οι δυνάμεις που εφαρμόζουν στον αυχένα, υπερβαίνουν τα 13 κιλά στις 13 μοίρες, τα 20 κιλά στις 27 μοίρες, τα 24 κιλά στις 40 μοίρες κ.ο.κ
Αυτή η κλίση προς τα εμπρός κατά τη χρήση του smartphone επιβαρύνει την σπονδυλική στήλη. Με τα χρόνια, αυτό μπορεί να επιβαρύνει ιδιαίτερα τους μύες της πλάτης και του αυχένα, μέχρι το σημείο του πόνου – σε καποιες περιπτώσεις ακόμα και να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση.

Οι δαπάνες για την φροντίδα της σπονδυλικής στήλης σχεδόν διπλασιάστηκαν στις Η.Π.Α. την τελευταία δεκαετία, φτάνοντας περίπου στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ακόμα κι αν δεν σας προκαλεί πόνο και δυσφορία, η τυπική αυτή στάση γραφής μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε λιγότερο σίγουροι για τον εαυτό σας. Αυτό συμβαίνει επειδή η στάση αυτή είναι το αντίθετο της ανοιχτής “στάσης ισχύος”, η οποία αυξάνει την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας καθώς και την αυτοπεποίθηση μας.

Πηγή: livestrong.com    ◊   Μετάφραση: Καγιαλή Χάιδω

Τι να κάνετε για να διορθώσετε αυτή την προβληματική στάση:

  1. Κρατήστε το smartphone σας σε υψηλότερο σημείο και ακολουθήστε το με τα μάτια, και όχι με το λαιμό. Η σωστή στάση ορίζεται ως αυτιά ευθυγραμμισμένα με τους ώμους και ωμοπλάτες προς τα πίσω.
  2. Δοκιμάστε ολιστικά μαθήματα γυμναστικής που περιλαμβάνουν ασκήσεις yoga, pilates, tai-chi, ασκήσεις κάμψεων και εκτάσεων της κεφαλής κ.α.
  3. Εντάξτε στην άσκηση σας εξοπλισμό Pilates όπως Reformer, wunda chair, towers, wall unit και διάφορα άλλα που έχουν σχεδιαστεί για αποκατάσταση μυοσκελετικών παθήσεων και κακώσεων.
  4. Δοκιμάστε την επαναστατική ηλεκτρομυοδιέγερση που επιτρέπει την βαθειά ενδυνάμωση πάνω από 600 μυών χωρίς τη χρήση επιβάρυνσης, παρά μόνο με το βάρος του σώματος και το ερέθισμα που φτάνει στους μύες στοχευμένα, μέσω ειδικού προγράμματος.

Βρείτε τη λύση που σας ταιριάζει, τη διέξοδο σας από την καθημερινοτητα, αλλά και ένα πολύ ευχάριστο και ευργετικό τρόπο ζωής και διασκέδασης στο πιο οργανωμένο δίκτυο γυμναστηρίων της πόλης.

Ξεκινήστε σήμερα με δωρεάν δοκιμαστική εβρομάδα ώστε να γνωρίσετε τις υπηρεσίες μας και την ποιότητα των παροχών μας.

Πρόσφατες Προσφορές Gymnasium

Συμπληρώματα Διατροφής - My Fit Food