Το tae-kwon-do είναι μια Κορεάτικη πολεμική τέχνη και αποτελεί εθνικό σπορ της Κορέας. Είναι από τις  πιο διαδεδομένες πολεμικές  με έτος ίδρυσης  το 1955 από τον στρατηγό Choi Hong Hi. Το tae-kwon-do είναι μία πολεμική τέχνη η οποία έχει πολλές απαιτήσεις και αναπτύσσει μεγάλο πλήθος κινητικών δεξιοτήτων. Εκτός από το αθλητικό κομμάτι, το tae-kwon-do αναπτύσσει βασικές αρχές, οι οποίες αποτελούν εφόδιο για κάθε άνθρωπο, όπως για  παράδειγμα: τον σεβασμό, την ευγένεια, την αυτοσυγκέντρωση, τον αυτοέλεγχο, την επιμονή, την υπομονή και πολλά ακόμη.

Ως προς το κομμάτι του πρωταθλητισμού, στο tae-kwon-do αλλάζουν πολλά γιατί, όπως γνωρίζουμε όλοι μας, ο πρωταθλητισμός προϋποθέτει καθημερινή σκληρή προπόνηση, εντός και εκτός γυμναστηρίου, πολλές στερήσεις  και μεγάλη αφοσίωση. Επίσης η συνεχής συμμετοχή σε αγώνες υψηλού επιπέδου, τις συνεχείς θυσίες και κακουχίες εξαντλούν και φθείρουν τον ανθρώπινο οργανισμό.

Massage Inn | Είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε με ένα μοναδικό μασάζ στη Θεσσαλονίκη;

 

Σε προσωπικό επίπεδο ασχολούμαι με το tae-kwon-do από την ηλικία των 6 (16 χρόνια) στον Α.Σ. ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ με δάσκαλο τον ΤΑΣΟ ΟΡΦΑΝΙΔΗ, συμμετέχοντας  σε αρκετά  πανελλήνια Πρωταθλήματα και σε 4  πανευρωπαϊκά, ως μέλος της Εθνικής Ελλάδος (2013,2016,2017,2018). Μέσα από όλα αυτά τα πρωταθλήματα έχω βιώσει -όπως και όλοι όσοι κάνουν  πρωταθλητισμό- πολλές στιγμές αγωνίας, λύπης, στεναχώριας, απογοήτευσης. Όμως όλα αυτά τα ξεχνάς όταν καταφέρνεις να κερδίσεις το χρυσό μετάλλιο γιατί τότε το μόνο που νιώθεις  είναι χαρά και υπερηφάνεια για τον εαυτό σου που κατάφερες  να  πετύχεις  το στόχο σου… ΕΙΔΙΚΑ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ  ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ  ΥΜΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

H ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΑΠΛΟΧΕΡΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΩΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Γιαλαμάς Γιάννης

Μέλος Εθνικής Ομάδας Ανδρών 2016-2018

Gymnasium Fitness Instructor & Kids’ Club Trainer

Συμπληρώματα Διατροφής - My Fit Food