Οι υψηλές θερμοκρασίες της εποχής μας έχουν ήδη βγάλει από τα ρούχα μας! Ήδη από τις αρχές του μήνα τα καταστήματα της πανέμορφης Χαλκιδικής φιλοξενούν όλο και περισσότερους λουόμενους. Μοιραία λοιπόν και σχεδόν αντανακλαστικά αρχίζουν οι τύψεις για ότι δεν καταφέραμε κατά τους χειμερινούς μήνες, που το καλοκαίρι φάνταζε τόοοσο μακριά! Και τότε πλανάται στο μυαλό μας η ατάκα γνωστής διαφήμισης: “Τέτοια ώρα τι μπορείς να κάνεις;”

Ορίστε λοιπόν μερικά tips που θα εξασφαλίσουν στιγμές χαλάρωσης στην ξαπλώστρα:

Massage Inn | Είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε με ένα μοναδικό μασάζ στη Θεσσαλονίκη;
  • Να αυξήσεις την αερόβια άσκηση

Εάν δεν έχεις ήδη τη γυμναστική στη ζωή σου, είναι η τελευταία ευκαιρία να αρχίσεις τρέξιμο ή κάποιο πρόγραμμα εντατικής γυμναστικής που, με την παρότρυνση του προπονητή σου, θα παραμείνεις πιστός στο δρόμο για το στόχο σου. Το μαγικό συστατικό είναι διαχρονικά η αερόβια άσκηση! Μπορεί να γίνει με απλούς και ασφαλείς τρόπους (τρέξιμο στο διάδρομο, ποδήλατο, ελλειπτικό) ή περισσότερο τολμηρούς και εξωστρεφείς (ομαδικά μαθήματα όπως Body Combat, Body Attack, Grit Series, Dance & Step Cardio, Cross Training και γενικότερα προγράμματα και ασκησιολόγιο που θα κρατούν τους παλμούς της καρδιάς σου σε υψηλούς ρυθμούς. Σκέψου σε όλο αυτό να έχεις παρέα και κανένα φιλαράκι να παροτρύνει ο ένας τον άλλο!

  • Να στοχεύσεις στα “δύσκολα” σημεία

“The sooner the better” λένε οι φίλοι μας οι Βρετανοί και ισχύει ακόμη και για το τοπικό λίπος. Όσο πιο γρήγορα λάβεις δραστικά μέτρα για να το ξεφορτωθείς, τόσο πιο εύκολα θα απαλλαχτείς από αυτό! Μέθοδοι όπως το Vacupower θα σε βοηθήσουν να διώξεις τοξίνες και λίπος από όλο το σώμα σου, στοχεύοντας λίγο περισσότερο σε κοιλιά, μηρούς και γλουτούς. Με τη βοήθεια της υποπίεσης αυξάνεται η αιμάτωση, στέλνοντας αίμα ακόμη και στα “προβληματικά” μας αγγεία, διασπώντας το λίπος. Με τη μέθοδο αυτή χάνεις εγγυημένα πόντους ενώ βελτιώνεται η όψη του δέρματος στα σημεία όπου εμφανίζεται κυτταρίτιδα! Και όλα αυτά μόλις σε ένα μήνα, με συνεδρίες σε διάδρομο διάρκειας 30′!

  • Να εκμεταλλευτείς την τεχνολογία

Η τεχνολογία έχει εισβάλλει για τα καλά και στη γυμναστική και δεν μπορείς παρά να την εκμεταλλευτείς προς όφελός σου. Τεχνολογίες άσκησης και παρακολούθησης ασκούμενων υπάρχουν σε όλα τα “γυμναστήρια του μέλλοντος” με την ηλεκτρομυοδιέγερση να βρίσκεται στην πρώτη θέση! Η μέθοδος EMS Training όπως λέγεται, μας έρχεται από τα high societies της Βορείου Αμερικής, ενώ χαρακτηριστικό της είναι η ταχεία ανάπτυξη. Έτσι η ηλεκτρομυοδιέγερση είναι πλέον ασύρματη και ονομάζεται MyoFX System, επιτρέποντας έτσι ελευθερία κινήσεων, ευρύτερο ασκησιολόγιο και μπορείς ακόμη να το συνδυάσεις με το αγαπημένο σου σπορ ή το αγαπημένο σου ομαδικό μάθημα! Οι εκπαιδευμένοι προπονητές μπορούν να σε καθοδηγήσουν ώστε με μία φορά την εβδομάδα και για μόλις 20 λεπτά, να καταφέρεις αυτό που ονειρεύτηκες, ακόμη και στο διάλειμμα από τη δουλειά (απώλεια λίπους, ενδυνάμωση, γράμμωση, αποκατάσταση κ.α.). Εύκολα-Γρήγορα-Αποτελεσματικά!

  • Να γυμνάζεσαι και στις διακοπές

Ξέρω σου ακούγεται τρελό, όμως το χειρότερο που έχεις να κάνεις είναι, ενώ βρισκόσουν σε ένα σταθερό πρόγραμμα ή έστω εάν ξεκίνησες πρόσφατα για γρήγορα αποτελέσματα, ξαφνικά η μόνη σου δραστηριότητα να είναι το σήκωμα του χεριού σου για να παραγγείλεις… και εκεί που ο μεταβολισμός σου είχε πάρει μπρος, να μπλοκάρει, να τεμπελιάσουν οι μύες σου, ενώ η ενέργεια σου θα φτάνει ίσα για να απλώσεις το αντιηλιακό σου. Αυτό που σου προτείνουμε είναι να αφιερώσεις λίγα λεπτά κάθε μέρα σε μια ήπιας μορφής άσκηση, που θα σε βοηθήσεις να διατηρήσεις τη φυσική σου κατάσταση σε ικανοποιητικά, για την εποχή, επίπεδα. Κολύμπησε, τρέξε στην άμμο, παίξε ρακέτες, κάνε ποδήλατο ή κανό στη θάλασσα, περπάτα στο δάσος, προσέχοντας πάντα να επιλέγεις ώρες που οι θερμοκρασίες δε θα σου προκαλέσουν δυσφορία.

Και μην ξεχάσεις, πάνω από όλα αυτά, την καλή ενυδάτωση και την ισορροπημένη διατροφή σε ποσότητες και ποικιλία τροφών που θα σε φέρει ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο σου

Remember why you started

 

 

Διαβάστε επίσης: Διατροφικά Tips για το καλοκαίρι!

Καλό καλοκαίρι

Gymnasium team

Συμπληρώματα Διατροφής - My Fit Food