Είμαστε στη μέση του καλοκαιριού! Είναι εύκολο να χαλαρώσετε λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, σκεπτόμενοι πως θα συνεχίσετε μόλις δροσίσει ο καιρός. Ωστόσο όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να ξαναμπούμε στη ρουτίνα μας όταν βγούμε από αυτή, ώστε ίσως η καλύτερη επιλογή είναι να ακολουθήσουμε ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα προπόνησης, ακόμη και κατά τη διάρκεια των διακοπών!

Δεν είναι ανάγκη να συνεχίσουμε το αυστηρό μας πρόγραμμα, παρά να προγραμματίσουμε λίγη άσκηση κάθε μέρα ώστε να παραμείνουμε σε καλή φυσική κατάσταση! Με αυτό το κίνητρο και παίρνοντας κάποια μέτρα ενάντια στη ζέστη, μπορείτε να συνεχίσετε τη δραστηριότητα σας με ασφάλεια. Παρακάτω θα βρείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να μείνετε fit και το καλοκαίρι!

Massage Inn | Είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε με ένα μοναδικό μασάζ στη Θεσσαλονίκη;

1. Ξεκινήστε νωρίς! Τώρα που ξημερώνει νωρίτερα, εκμεταλλευτείτε την πρωινή δροσιά. Μην κάνετε έντονη δραστηριότητα όταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, και εάν χρειαστεί, βεβαιωθείτε ότι έχετε δροσερό νερό μαζί σας.

2. Κόψτε το στη μέση! Αυτό που εννοούμε είναι, αν δεν μπορείτε να αντέξετε μια ολοκληρωμένη προπόνηση, μην πιέζεστε, αλλά χωρίστε την σε μικρότερα 2 ή 3 τμήματα των 10 ή 15 λεπτών.

3. Αλλάξτε το! Προσαρμόστε την προπόνηση σας στον καιρό. Η θερμότητα και η υγρασία θα επηρεάσουν την απόδοση σας. Για το λόγο αυτό προτιμήστε το κολύμπι, μια βόλτα με ποδήλατο ή το περπάτημα στην παραλία. Και εάν τίποτε από αυτά δε σας εμπνεύσει, παίξτε μπουγέλο με τους φίλους σας! κάθε δραστηριότητα που ανεβάζει τους καρδιακούς παλμούς σας, μπορεί να βοηθήσει!

4. Cool down! Προσαρμόστε την ένταση της προπόνησης σας και κάντε μικρά και πολλά διαλείμματα, ώστε να επιτρέπετε στο σώμα σας να επανέλθει ανάμεσα στα σετ και να αποφύγετε τη θερμοπληξία.

5. Ντυθείτε κατάλληλα! Αποφύγετε τα σκούρα χρώματα που απορροφούν τη θερμότητα. Προτιμείστε ρούχα χαλαρά και ελαφριά, και που επιτρέπουν τον αέρα να περάσει ενώ ιδρώνετε. Μην ξεχάσετε το καπέλο σας και το αντηλιακό!

6. Μείνετε ενυδατωμένοι! Μην ξεχνάτε το μπουκαλάκι με το νερό! Πιείτε αρκετές γουλιές νερού κατά τη διάρκεια της προπόνησης σας αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας! Αποφύγετε να πίνετε πολύ νερό απότομα, καθώς αυτό  μπορεί να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές ή κράμπες.

7. Ακούστη τη σωστή μουσική! Ένα ζευγάρι ακουστικά συνδεδεμένα στο κινητό σας τηλέφωνο με τη μουσική που σας ξεσηκώνει, είναι η καλύτερη συντροφιά στην προπόνηση σας. Ένα Playlist με καλοκαιρινά Hits σε ρυθμούς γυμναστικής, θα σας βοηθήσετε να κρατήσετε τέμπο και διάρκεια στις ασκήσεις σας.

8. Μείνετε μέσα…Σοβαρά. Εάν έχει πολύ ζέστη, ακόμη και το πρωί ή το βράδυ η θερμοκρασία μπορεί να είναι ακατάλληλη για άσκηση. Μην διακινδυνεύετε την υγεία σας και εκμεταλλευτείτε το γυμναστήριο! Στους κλειστούς χώρους τα κλιματιστικά και οι ανεμιστήρες βοηθούν το σώμα σας να παραμένει σε σταθερή θερμοκρασία και σας διευκολύνει να ολοκληρώσετε την προπόνηση σας, ή τη “βόλτα” σας στο διάδρομο 😉

Στο τέλος του καλοκαιριού θα είστε ευγνώμονες που μείνατε ενεργοί και δε θα χρειάζεται να ξεκινήσετε ξανά από το μηδέν!

Gymnasium Team

Συμπληρώματα Διατροφής - My Fit Food