Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο… αλλιώς!

γράφει η Γεωργία Τρέζου

Δεν είναι λίγες οι φορές, που νιώθεις, πως τρως πάλι μία από τα ίδια… Και ενώ ξέρεις, ότι θέλεις κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό, καταλήγεις να φτιάχνεις πάλι τις γνωστές συνταγές. Αυτές ξέρεις, αυτές εμπιστεύεσαι. Το καταλαβαίνω.
Γι’ αυτό και εμείς αποφασίσαμε να κάνουμε μια παραλλαγή της πιο κλασικής συνταγής έβερ. Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο, λίγο διαφορετικά. Λιγάκι μοναχά, ώστε να μπορείς να την φτιάξεις κι εσύ που είσαι φοιτητής ή εργαζόμενος, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψεις μια περιουσία σε υλικά και άπειρο χρόνο που δεν έχεις.

 

Υλικά:
  • 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/3 της κούπας μέλι
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα dijon
  • 100 ml νερό
  • 1 κιλό πατάτες
  • λίγο κρόκο Κοζάνης
  • μπρόκολο,  κουνουπίδι ή φασολάκια (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Κόβουμε το φιλέτο σε μικρές μπουκίτσες και το αλατοπιπερώνουμε. Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο σε σκόνη, τις μουστάρδες, το μέλι και τις πατάτες και ανακατεύουμε. Αφήνουμε 5 λεπτά και βάζουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 45′-50′.

Προαιρετικά αν θέλετε χρώμα στο πιάτο σας μπορείτε να προσθέσετε φουντίτσες μπρόκολο, κουνουπίδι ή πράσινα στρόγγυλα φασολάκια.

Πηγή: repanaki.gr