Πονάει το σώμα σου και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Οι γιατροί σου προτείνουν το Pilates Reformer και εσύ δεν έχεις γυμναστεί ποτέ στη ζωή σου ή βαριέσαι τέτοιου είδους προπονήσεις;
Μια είναι η λύση… να το δοκιμάσεις!!!

Τι είναι όμως το Pilates Reformer;
Αποτελεί μια μοναδική προπονητική μέθοδο που δίνει σημαντικά αποτελέσματα σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων, απαιτεί τη συμμετοχή σώματος και μυαλού, εξασφαλίζει την ομοιόμορφη ανάπτυξη όλων των μυϊκών ομάδων και προάγει την ευλυγισία και τη σκελετική ευθυγράμμιση.

Massage Inn | Είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε με ένα μοναδικό μασάζ στη Θεσσαλονίκη;

 

Πώς είναι ένα μάθημα Pilates Reformer;
Αρχικά να πούμε ότι τα άτομα στα μαθήματα περιορίζονται από 1 μέχρι 6. Τόσο τα κρεβάτια, όσο και το κάθε άλλο όργανο σε ένα οργανωμένο studio, έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία και, για να γίνει σωστή δουλειά, πρέπει να περάσει κάποιος από όλους τους σταθμούς. Γυρίζουμε κυκλικά και δουλεύουμε όλες τις μυικές ομάδες.

Ποια τα οφέλη του;
Ο Joseph Pilates, ο άνθρωπος που εφηύρε την προπονητική αυτή μέθοδο, το έκανε για θεραπευτικούς λόγους: Ουσιαστικά, ξεκίνησε ως ένα πρόγραμμα αποθεραπείας για  μυοσκελετικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο ίδιος και εξελίχθηκε σε μια μέθοδο αποτελεσματικής και ευεργετικής άσκησης που προσφέρει έντονη αίσθηση ανακούφισης και ευεξίας. Tις τελευταίες δεκαετίες, εκτός από ιδανικό για εκείνους που χρειάζονται αποκατάσταση, το Pilates έχει επεκταθεί και σε απλούς αθλούμενους που απλά θέλουν ενδυνάμωση.

Τα δύο πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να έχει στο μυαλό του ο αθλούμενος, είναι η σωστή στάση του σώματος και οι σωστές αναπνοές, πράγματα τα οποία φροντίζουμε να μάθουμε στον καθένα ξεχωριστά.

Με το Pilates Reformer μπορείς να κάνεις από αποκατάσταση σε έναν τραυματισμένο οργανισμό, μέχρι μαθήματα advanced σε πιο προχωρημένους. Το Pilates δεν σου καλύπτει  πλήρως το αερόβιο κομμάτι, αλλά είναι ιδανικό για σύσφιξη, αποκατάσταση, ενδυνάμωση και μείωση πόντων.

Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά:

→ Αυξάνει την ευλυγισία, την δύναμη και την μυική αντοχή, χωρίς να δίνει όγκο στους μύες

→ Βελτιώνει τη σωστή στάση σώματος

→ Ανακουφίζει τους πόνους στη μέση και τον αυχένα, ενώ παράλληλα ευθυγραμμίζει τη σπονδυλική στήλη (π.χ. περιπτώσεις λόρδωσης, σκολίωσης, κύφωσης κλπ)

→ Βοηθά στην απομάκρυνση του στρες, δίνοντας έμφαση στη σωστή αναπνοή

→ Προλαμβάνει και αποκαθιστά τους τραυματισμούς

→ Προσφέρει, όπως και κάθε μορφή άσκησης, ευεξία

→ Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και μπορεί να το δοκιμάσει οποιοσδήποτε. Είναι ένα μάθημα ευχάριστο και ταυτόχρονα πολύ αποτελεσματικό.

 

Αδαμίδου Νικολέτα

 

 

 

Συμπληρώματα Διατροφής - My Fit Food