Δεν είναι λίγες οι φορές που ένας άνθρωπος ξαφνιάζεται με το πόσο χαμηλός είναι ο βασικός μεταβολισμός του. Με σκοπό λοιπόν, να χάσει βάρος ενδεχομένως να ρίξει από μόνος του, τις καθημερινές θερμίδες που καταναλώνει, να πεινάει συνέχεια και εν τέλει η διαφορά να μην είναι τόσο ορατή. Μήπως ταυτίζεσαι; Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε 3 λάθη που κάνεις και μειώνεις το Ρυθμό του βασικού μεταβολισμού σου αλλά και τι μπορείς να κάνεις για να τον διατηρήσεις σε καλό επίπεδο.

Λάθος Νο 1: Μειώνεις τις θερμίδες που καταναλώνεις.

Όταν μειώνεις κατά πολύ τις θερμίδες που προσλαμβάνεις, ο οργανισμός σου αισθάνεται ότι η τροφή είναι σπάνια και γι’ αυτό σου μειώνει τον ρυθμό με το οποίο καίει τις θερμίδες. Σε παλιότερο άρθρο αναλύσαμε πόσο σημαντικές είναι οι θερμίδες για την υγεία σου. Για να το διαβάσεις πάτησε εδώ.

Massage Inn | Είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε με ένα μοναδικό μασάζ στη Θεσσαλονίκη;

Λάθος Νο 2: Παραλείπεις την πρωτεΐνη.

Αν μέχρι τώρα είχες παραμελήσει να προσθέσεις στη διατροφή σου την πρωτεΐνη , θεώρησε αυτό το άρθρο καμπανάκι για να αλλάξεις τακτική. Αντιθέτως θα πρέπει να κάνεις την πρωτεΐνη κολλητή σου φίλη. Ειδικά εάν επιδιώκεις να απαλλαγείς από μερικά κιλά, διότι βοηθά στην επίτευξη κορεσμού σε μικρό χρονικό διάστημα. Επιπλέον, αυξάνει σημαντικά τον ρυθμό καύσης των θερμίδων μετά την πέψη (θερμική επίδραση τροφής).

Η θερμική επίδραση της πρωτεΐνης είναι υψηλότερη από αυτή των υδατανθράκων και των λιπαρών. Για την ακρίβεια η κατανάλωση πρωτεϊνών αυξάνει προσωρινά τον μεταβολισμό κατά 20-30%.

Λάθος Νο 3: Δεν γυμνάζεσαι.

Είναι απολύτως κατανοητό αυτή την περίοδο της πανδημίας, να έχεις μειώσει την συχνότητα της φυσικής άσκησης. Ωστόσο, θεωρούμε πως σίγουρα, αν θελήσεις μπορείς να βρεις, τόσο το χρόνο όσο και το χώρο, προκειμένου αυτό να αλλάξει. Άλλωστε, αν υπάρχει κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του μεταβολισμού σου, αυτό είναι η αύξηση της μυϊκής σου μάζας. Αυτό συμβαίνει διότι όταν κάποιος έχει υψηλότερη ποσότητα άλιπης μάζας, αυξάνει σημαντικά τον αριθμό θερμίδων που καίει σε ανάπαυση. Επομένως, η λύση είναι μπροστά στα μάτια σου. Ξεκίνα εντατικά γυμναστική και επικεντρώσου κυρίως σε ασκήσεις με αντιστάσεις.

Τώρα ξέρεις τι πρέπει να αποφύγεις και πού να επικεντρώσεις την προσοχή σου για να διατηρήσεις ή και να αυξήσεις τον αριθμό των θερμίδων που καις σε πλήρη αδράνεια, δηλαδή τον βασικό μεταβολισμό σου!

Ευχαριστούμε την ομάδα του Restart Diet.

Ακολούθησε το Restart Diet σε Instagram , Facebook & στο restartdiet.gr για οδηγίες αναφορικά με τη διατροφή σου, βίντεο με συνταγές & λύσεις για την οργάνωση της δίαιτας σου!

 

Συμπληρώματα Διατροφής - My Fit Food