Οι φράουλες είναι κατακόκκινες, ζουμερές και γλυκές στη γεύση.

Αποτελούν μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και μαγγανίου. Περιέχουν επίσης αξιοπρεπείς ποσότητες φυλλικού οξέος (βιταμίνη Β9) και καλίου.

Είναι πολύ πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ενώσεις. Οι τελευταίες έχουν οφέλη στην υγεία της καρδιάς και στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.

Massage Inn | Είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε με ένα μοναδικό μασάζ στη Θεσσαλονίκη;

Αυτό το άρθρο θα σου πει όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για αυτό το ανοιξιάτικο φρούτο.

Βιταμίνες βιταμίνες βιταμίνες!

Οι φράουλες αποτελούνται κυρίως από νερό (91%) και υδατάνθρακες (7,7%). Έχουν σχετικά χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Αυτό σημαίνει ότι δεν οδηγούν σε μεγάλες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και θεωρούνται ασφαλείς για άτομα με διαβήτη.

Οι βιταμίνες και τα μέταλλα που συναντά κανείς στις φράουλες είναι:

  • Βιταμίνη C

Οι φράουλες είναι μια εξαιρετική πηγή της βιταμίνης αυτής. Ένα αντιοξειδωτικό απαραίτητο για την υγεία του ανοσοποιητικού και του δέρματος.

  • Μαγγάνιο

Συχνά βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες σε δημητριακά ολικής αλέσεως, όσπρια, φρούτα και λαχανικά. Αυτό το ιχνοστοιχείο είναι σημαντικό για πολλές διαδικασίες στο σώμα σου (όπως η καλή υγεία του δέρματος, καθώς δρα σαν αντιοξειδωτικό για τα κύτταρα της επιδερμίδας).

  • Φολικό οξύ (βιταμίνη Β9)

Μία από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, το φυλλικό οξύ, είναι σημαντικό για την φυσιολογική ανάπτυξη των ιστών και τη λειτουργία των κυττάρων – και αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο για τις εγκύους και τους ηλικιωμένους.

  • Κάλιο

Αυτό το μέταλλο εμπλέκεται σε πολλές βασικές λειτουργίες του σώματος, όπως η ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Σε μικρότερο βαθμό, οι φράουλες παρέχουν επίσης σίδηρο, χαλκό, μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνες Β6, Κ και Ε.

Οφέλη

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε κάλιο, οι φράουλες μπορεί να προσφέρουν οφέλη στα άτομα που έχουν αυξημένο κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης, βοηθώντας να αντισταθμιστούν οι επιδράσεις του νατρίου στο σώμα.

Η κατανάλωση φρούτων, όπως η φράουλα που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και φυτικές ίνες, μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση του σώματος και να διατηρήσει τις τακτικές κινήσεις του εντέρου. Οι ίνες είναι απαραίτητες για την ελαχιστοποίηση της δυσκοιλιότητας και την προσθήκη όγκου στα κόπρανα. Συμβάλλει με λίγα λόγια, στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

Ενώ ελάχιστα φρούτα λειτουργούν ως άμεση θεραπεία για τον καρκίνο, οι φράουλες είναι ανάμεσα σε αυτά που συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου σε ορισμένα άτομα.

Η κατανάλωση της φράουλας μπορεί να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς, να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να βοηθήσει στην πρόληψη εμφάνισης καρκίνου.

Αλλεργία

Η αλλεργία στη φράουλα είναι μάλλον συχνή, ειδικά στα παιδιά. Άτομα που είναι ευαίσθητα στη γύρη σημύδας ή στα μήλα, ενδέχεται να εμφανίσουν συμπτώματα μετά την κατανάλωση φράουλας. Η πρωτεΐνη που προκαλεί την αλλεργία πιστεύεται ότι συνδέεται με τις ανθοκυανίνες, ουσίες που αποδίδουν το έντονο κόκκινο χρώμα της φράουλας. Επομένως οι άχρωμες, λευκές φράουλες είναι συνήθως καλά ανεκτές.

Οι φράουλες είναι εξαιρετικά φρούτα πλούσια τόσο σε γεύση, όσο και σε θρεπτικά στοιχεία για την υγεία σου. Για τους παραπάνω λόγους αξίζει να προσθέσεις αυτούς τους καρπούς στη διατροφή σου σε όποια μορφή μπορείς.

Δες εδώ μερικές ιδέες για τους συνδυασμούς που μπορείς να κάνεις.

Ευχαριστούμε την ομάδα του Restart Diet.

Ακολούθησε το Restart Diet σε Instagram , Facebook & στο restartdiet.gr για οδηγίες αναφορικά με τη διατροφή σου, βίντεο με συνταγές & λύσεις για την οργάνωση της δίαιτας σου!

 

Συμπληρώματα Διατροφής - My Fit Food