Το καλοκαιράκι επιτέλους έφτασε! Ακόμη κι αν δεν είσαι φαν των φρούτων γενικότερα, δεν υπάρχει περίπτωση να μην σου αρέσει έστω και ένα από τα καλοκαιρινά φρούτα.

Ροδάκινα, βερίκοκα, καρπούζι, πεπόνι, κεράσια και η λίστα δεν τελειώνει…

Massage Inn | Είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε με ένα μοναδικό μασάζ στη Θεσσαλονίκη;

Σήμερα αντικείμενο ενδιαφέροντος αποτελούν τα κεράσια. Τι θα έλεγες να δούμε λίγο πιο αναλυτικά τι έχουν να σου προσφέρουν αλλά και με ποιους συνδυασμούς μπορείς να τα απολαύσεις;

Κεράσια

Όλα τα κεράσια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ενώσεις, οι οποίες μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών και να προάγουν τη συνολική υγεία.

Έρευνες δείχνουν ότι οι αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ενώσεις στα κεράσια μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του μυϊκού πόνου, της βλάβης και της φλεγμονής που προκαλείται συνήθως από την άσκηση.

Λόγω των ισχυρών αντιφλεγμονωδών που αποδίδουν, τα κεράσια μπορεί να μειώσουν τα συμπτώματα της αρθρίτιδας, μειώνοντας τα επίπεδα ουρικού οξέος στο σώμα. Αυτή η μείωση τα καθιστά ιδιαίτερα ευεργετικά για τα άτομα με ουρική αρθρίτιδα, ενός τύπου αρθρίτιδας που προκαλείται από τη συσσώρευση ουρικού οξέος και που μπορεί να οδηγήσει σε ακραία διόγκωση, φλεγμονή και πόνο στις αρθρώσεις.

Ύπνε που παίρνεις τα παιδιά….

Τα κεράσια εκτός από αντιφλεγμονώδεις ενώσεις, περιέχουν και μελατονίνη, ουσίες που μπορεί να βοηθήσουν στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου σε ορισμένα άτομα.

Για την ακρίβεια, μια μελέτη 2 εβδομάδων σε ηλικιωμένους ενήλικες με αϋπνία απέδειξε ότι η κατανάλωση 1 φλιτζανιού (240 ml) χυμού βύσσινο πριν πέσουν για ύπνο αύξησε τελικά τον χρόνο ύπνου κατά 84 λεπτά.

– Ακολουθούν μερικές ιδέες για να ενσωματώσεις τα κεράσια στη διατροφή σου από σήμερα κιόλας:

  • Απόλαυσέ τα φρέσκα ως γλυκό σνακ.
  • Συνδύασέ με κομματάκια μαύρης σοκολάτας, νιφάδες καρύδας χωρίς ζάχαρη και αμύγδαλα για ένα νόστιμο σπιτικό μείγμα μέσα σε γιαούρτι.
  • Πρόσθεσε κομμένα στη μέση, χωρίς κουκούτσια, κεράσια σε μια φρουτοσαλάτα.
  • Πρόσθεσε λίγο χυμό βύσσινο σε ανθρακούχο νερό για ένα διασκεδαστικό mocktail. Σέρβιρε με μια φέτα λεμόνι.
  • Πρόσθεσε φρέσκα ή μαγειρεμένα κεράσια σε παγωτό, πίτες, crumbles και άλλα επιδόρπια. Φτιάξε μια σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου ή chutney με κεράσια για να χρησιμοποιήσεις σε πιάτα με κρέας.
  • Πρόσθεσε κατεψυγμένα κεράσια στο αγαπημένο σου smoothie. Προσοχή μην ξεχάσεις να αφαιρέσεις τα κουκούτσια!

Τελικά τα κεράσια φαίνεται να αποτελούν μια πολλή καλή επιλογή καλοκαιρινού φρούτου από πολλές απόψεις. Είτε θέλεις να βελτιώσεις την αθλητική σου απόδοση, είτε να βελτιώσεις την ποιότητα-συχνότητα του ύπνου σου, τα κεράσια είναι αυτά που χρειάζεσαι.

Ευχαριστούμε την ομάδα του Restart Diet.

Ακολούθησε το Restart Diet σε Instagram , Facebook & στο restartdiet.gr για οδηγίες αναφορικά με τη διατροφή σου, βίντεο με συνταγές & λύσεις για την οργάνωση της δίαιτας σου!

 

 

Συμπληρώματα Διατροφής - My Fit Food