Αν παλεύεις με αϋπνία, πονοκεφάλους ή άγχος κατά τη διάρκεια της ημέρας, τότε αυτό το άρθρο είναι για σένα.

Κάθε βράδυ στριφογυρίζεις και πασχίζεις να σε πάρει ο ύπνος. Έχεις δοκιμάσει ό,τι τσάι και χάπι χαλαρωτικό υπάρχει, κι όμως δεν έχεις βρει ακόμη λύση. Στο άρθρο αυτό θα σου δώσουμε συμβουλές για να κοιμάσαι από εδώ και πέρα “σαν πουλάκι”.

Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις περισσότερα…

Massage Inn | Είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε με ένα μοναδικό μασάζ στη Θεσσαλονίκη;

Η διάρκεια και η ποιότητα του ύπνου μπορούν να διαταραχθούν για διάφορους λόγους, είτε αυτό λέγεται άγχος, είτε στεναχώρια, είτε ανυπομονησία, είτε απλά μεγάλη ποσότητα καφεΐνης. Όποια κι αν είναι η αιτία, το αποτέλεσμα είναι πάντα ίδιο. Κούραση και ταλαιπωρία.

Η καλή ποιότητα του ύπνου προκύπτει από όλες αυτές τις συνήθειες που έχεις πριν πέσεις στο κρεβάτι σου και προσπαθήσεις να κοιμηθείς. Προκύπτει με λίγα λόγια από τη ρουτίνα που ακολουθείς. Ποιά ρουτίνα είναι αυτή που φαίνεται να αποδίδει ξεκούραστο ύπνο;

Πιάσε μολύβι και χαρτί και σημείωσε:

  1. Περιβάλλον ύπνου: Το ιδανικό περιβάλλον για έναν καλό και ποιοτικό ύπνο χρειάζεται να είναι ήσυχο, δροσερό- οχι κρυο- και σκοτεινό.
  2. Τρόπος ζωής: Ο περιορισμός κατανάλωσης αλκοόλ και καφεΐνης εντός των συνιστώμενων κατευθυντήριων γραμμών, καθώς και η τακτική άσκηση είναι κάποιοι από τους κύριους παράγοντες που εγγυώνται μια καλή ποιότητα ύπνου. Εξίσου σημαντικός παράγοντας που θα σε βοηθήσει να εξασφαλίσεις έναν ποιοτικό ύπνο, είναι η σωστή διατροφή.
  3. Ώρα: Όρισε μία συγκεκριμένη ώρα για ύπνο και προσπάθησε να την τηρήσεις. Όσο πιο ευλαβικά και συχνά ακολουθείς αυτή την ώρα, τόσο θα αρχίζει να συνηθίζει και το σώμα σου να “κατεβάζει ρολά” από πιο νωρίς.
  4. Μακριά από οθόνες: Ξέρουμε ότι βρισκόμαστε στο 2022 και οι οθόνες είναι παντού γύρω μας, όμως γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο έχουν αυξηθεί τα περιστατικά αϋπνίας παγκοσμίως. Εσύ αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να αποφεύγεις τις ηλεκτρονικές συσκευές για τουλάχιστον 1 ώρα πριν πέσεις για ύπνο, να χαμηλώσεις τα φώτα και να χαλαρώσεις.

Όταν δημιουργήσεις μία ρουτίνα που σε χαλαρώνει και σε ξεκουράζει, θα δεις και εσύ ο ίδιος/α ότι ο ύπνος θα αρχίσει σιγά σιγά να ρυθμίζεται από μόνος του. Εμείς σου ευχόμαστε να έχεις από εδώ και πέρα καλούς και ποιοτικούς ύπνους!!

Ευχαριστούμε την ομάδα του Restart Diet.

Ακολούθησε το Restart Diet σε Instagram , Facebook & στο restartdiet.gr για οδηγίες αναφορικά με τη διατροφή σου, βίντεο με συνταγές & λύσεις για την οργάνωση της δίαιτας σου!

Συμπληρώματα Διατροφής - My Fit Food