Η Κυριακή της Ανάστασης και η Δευτέρα του Πάσχα είναι δύο αγαπητές ημέρες του χρόνου για ιδιαίτερο λόγο. Οι περισσότεροι από εμάς τις έχουμε συνδέσει με την υπερκατανάλωση νόστιμων συνταγών που περιλαμβάνουν κατσικάκι, αρνάκι και γλυκά, όπως το τσουρέκι και τα σοκολατένια αυγά. Οι τύψεις είναι αυτές που εμφανίζονται αμέσως μετά και σου “κοστίζουν” την καλή διάθεση αυτής της περιόδου. Πώς λοιπόν μπορείς να απολαύσεις παραδοσιακές συνταγές χωρίς να ξεφύγεις από τον στόχο σου;

Συνέχισε να διαβάζεις αυτό το άρθρο για να μάθεις πώς να κινηθείς την Κυριακή της Ανάστασης και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Massage Inn | Είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε με ένα μοναδικό μασάζ στη Θεσσαλονίκη;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και αναφερόμαστε φυσικά στο βραδινό της Ανάστασης. Είτε νήστεψες 40 ημέρες, είτε μόνο τη Μεγάλη εβδομάδα, ένα είναι το σίγουρο: το βράδυ της Ανάστασης γυρνάς από την εκκλησία γεμάτος/η ανυπομονησία να φας επιτέλους λίγο κρεατάκι. Η καλύτερη/ ομαλότερη μετάβαση από την νηστεία στην κρεατοφαγία γίνεται κατά παράδοση με την μαγειρίτσα. Η σούπα αυτή αποτελεί ένα πλήρες γεύμα, με αρκετές θερμίδες, οπότε δεν είναι απαραίτητο να συνοδεύεται από άλλα τρόφιμα. Ίσως μία φέτα ψωμί και μερικές ελιές είναι το τέλειο συνοδευτικό.

Εάν έχεις ιστορικό με χοληστερίνη, ίσως να θέλεις να παραλείψεις εντελώς αυτό το γεύμα, ή απλά να το αντικαταστήσεις με την πιο ελαφριά- vegan έκδοση της μαγειρίτσας, είτε προτιμώντας μοσχαράκι και κοτόπουλο ως τη βασική πηγή πρωτεΐνης σου αντί για κεφαλάκι και κοιλιά αρνιού και εντεράκια.

Ερχόμαστε στο πρωινό της Κυριακής του Πάσχα. Εκεί πρόσεξε μην πέσεις στην παγίδα: δεν θα φάω τίποτα, αφήνω χώρο για το μεσημεριανό τραπέζι.

Ξεκίνα την ημέρα σου, όπως θα ξεκινούσες οποιαδήποτε άλλη, τρώγοντας ένα θρεπτικό πρωινό με 3αδα. Όταν έρθει η ώρα του μεγάλου τραπεζιού, κινήσου έξυπνα και φτιάξε το Τέλειο Πιάτο. Πάτησε εδώ για να μάθεις περισσότερα.

Και επειδή θα υπάρξει κάποιο ποτό στο τραπέζι, προσπάθησε να μετριάσεις την κατανάλωσή σου στα 1-2 ποτήρια κρασί, ενώ παράλληλα θα πίνεις και από 1 ποτήρι νερό. Ενδιάμεσα να θυμάσαι να ενυδατώνεσαι πολύ καλα! Αυτό θα σε σώσει από τυχόν πονοκεφάλους (λόγω αλκοόλ), κατακρατήσεις (λόγω φαγητών πλούσια σε νάτριο) και παρανοήσεις μεταξύ πείνας και δίψας. Το βραδάκι μπορείς να ακολουθήσεις την ίδια λογική με τον Τέλειο Πιάτο ή κάτι πιο ελαφρύ όπως ένα γιαουρτάκι με κάποιο φρούτο, αν ακόμη δεν έχεις πέψει το μεσημερινό σου.

Φυσικά στο ίδιο στυλ θα κινηθείς την αμέσως επόμενη ημέρα.

Σημαντικό: Όσο πιο σωστά οργανωθείς και κάνεις σωστούς συνδυασμούς (3άδες ντε!), τόσο πιο απίθανο είναι να ενδώσεις σε τυχόν τσιμπολογήματα αυτές τις ημέρες. Εμείς ευχόμαστε να περάσεις υπέροχα, να ευχαριστηθείς όλα όσα Πασχαλινά πιάτα θέλεις πάντα με μέτρο και να απολαύσεις ποιοτικές ώρες με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Καλό Πάσχα!

Η ομάδα του Restart Diet

Συμπληρώματα Διατροφής - My Fit Food