Δεν ξέρουμε αν το έχεις παρατηρήσει, αλλά διανύουμε μία δεκαετία όλο εκπλήξεις!

Μέσα σε αυτά τα 10 χρόνια έχουμε ζήσει παγκόσμια επιδημία, καραντίνα, εμβόλια, πόλεμο κ.α.

Massage Inn | Είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε με ένα μοναδικό μασάζ στη Θεσσαλονίκη;

Επιπλέον, από εκεί που η βιομηχανία των junk food είχε την υπεροχή για πολλά χρόνια, ξαφνικά η υγιεινή διατροφή έχει γίνει trend και τα hashtags για το #healthyeating, #whatieatinaday έχουν πάρει φωτιά.

Τελικά πόσο καλό μας κάνουν τέτοιου είδους εικόνες στα social media;

Συνέχισε να διαβάζεις αυτό το άρθρο για να μάθεις…

Υγιεινή διατροφή με τη χορηγία των… influencers

Influencers στο Instagram και το Tik Tok έχουν αποκτήσει τέτοια “δύναμη” που έχουν ξεκινήσει να προωθούν συμπληρώματα αδυνατίσματος και περιοριστικές – καθαρτικές δίαιτες (cleances). Εικόνες και βίντεο σαν αυτά, όχι μόνο μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ψυχική υγεία, αλλά καταφέρνουν παράλληλα να καλλιεργούν μια ανθυγιεινή σχέση με το φαγητό. Με μόνο ένα scroll στις πλατφόρμες αυτές, μπορείς να δεις εκατοντάδες βιντεάκια συνταγών healthy, ειδικά απαλλαγμένες από ζάχαρη, γλουτένη – γιατί όλα αυτά φυσικά παχαίνουν, σύμφωνα με τα λεγόμενα των δημιουργών.

Στην πραγματικότητα, το περιεχόμενο πολλών δημοφιλών δημιουργών τείνει να ωραιοποιεί τις διατροφικές διαταραχές, τις επικίνδυνες δίαιτες και άλλες ανθυγιεινές συνήθειες, όπως η παρατεταμένη νηστεία, η υιοθέτηση ακραίων προγραμμάτων προπόνησης προκειμένου να χάσουν γρήγορα βάρος για ένα γεγονός. Θέλοντας και μη, παρακολουθώντας τέτοιες εικόνες, αρχίζουν να γεννώνται αμφιβολίες και ένα σωρό ανασφάλειες, ιδίως στις νεότερες ηλικίες, σχετικά με το σώμα και τη σχέση με το φαγητό.

Ένα τρανταχτό παράδειγμα προς αποφυγή αποτελεί η κυρία Κιμ Καρντάσιαν, η οποία έγινε πρόσφατα πρωτοσέλιδο, αφού δήλωσε ότι έχασε αρκετά κιλά σωματικού βάρους σε σύντομο χρονικό διάστημα για να χωρέσει σε ένα φόρεμα, που φορούσε αρχικά η Μέριλιν Μονρόε, για το Met Gala. Αυτή η κίνηση δυστυχώς, καταλήγει να δίνει ένα πολύ επικίνδυνο μήνυμα σε χιλιάδες ανθρώπους: Πρέπει να χάσω ΕΓΩ κιλά για να χωρέσω σε ένα φόρεμα. Ενώ το υγιές θα ήταν να διαλέγουμε ρούχα που μας αρέσουν και που μας ταιριάζουν. Όχι το αντίστροφο.

Επιπλέον, η απώλεια βάρους για ένα συγκεκριμένο γεγονός συμβολίζει και ενδυναμώνει την κουλτούρα της δίαιτας και την πίεση να δοθεί προτεραιότητα στην αισθητική, έναντι της υγείας ολόκληρου του σώματος.

Τί πρέπει να έχεις κατά νου

Δεν είναι όλες οι διατροφικές πληροφορίες στο διαδίκτυο αξιόπιστες. Αντί να εμπιστεύεσαι τους influencers των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που προωθούν συμπληρώματα ή προϊόντα απώλειας βάρους, είναι προτιμότερο να παίρνεις συμβουλές διατροφής απευθείας από επαγγελματίες με εκπαίδευση, εμπειρία και κατάρτιση. Βεβαιώσου ότι λαμβάνεις τις πληροφορίες σου από αξιόπιστες πηγές, απέφυγε το περιεχόμενο που υποστηρίζεται από χορηγούς και τρέξε μακριά από τυχόν περιοριστικές δίαιτες ή προϊόντα που φαίνονται πολύ καλά για να είναι αληθινά. Τέλος, μην ντραπείς να κάνεις unfollow σε δημιουργούς που σου προκαλούν ανασφάλεια και περιόρισε το χρόνο που αφιερώνεις στα social media.

Ευχαριστούμε την ομάδα του Restart diet

 

Συμπληρώματα Διατροφής - My Fit Food