Όλο και περισσότερο ακούς γύρω σου φράσεις όπως “αποτοξίνωση”, “αντιοξειδωτικά”, “ενίσχυση μεταβολισμού”. Από το φαρμακείο της γειτονιάς σου μέχρι και σε ένα καφέ με φίλους. Εν τέλει υπάρχουν αντιοξειδωτικά τρόφιμα;

Η απάντηση είναι ΝΑΙ!

Massage Inn | Είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε με ένα μοναδικό μασάζ στη Θεσσαλονίκη;

Μήπως να ενισχύσεις τον οργανισμό σου με συμπληρώματα αντιοξειδωτικών?

Η απάντηση είναι ΟΧΙ!

Η διατροφική πρόσληψη των αντιοξειδωτικών έχει αποδεδειγμένα και σαφή οφέλη για την υγεία του οργανισμού, ιδιαίτερα όταν αυτά προέρχονται από ποικίλες τροφές. Η προσθήκη χρωμάτων (διάβασε άρθρο: “Τι χρώμα έχει η διατροφή σου;” ) στη διατροφή, με ποικιλία φρούτων και λαχανικών, μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης νοσημάτων, όπως καρκίνος, καρδιακά νοσήματα, φλεγμονώδη νοσήματα, μεταβολικές διαταραχές, νόσος Alzheimer, Parkinson κ.ά.

Αντίθετα, όπως αποδεικνύουν τα αποτελέσματα ερευνών μεγάλης κλίμακας, η λήψη συμπληρωμάτων, όχι μόνο δεν υποστηρίζει τα αντίστοιχα οφέλη αλλά, υπό συνθήκες, μπορεί να αποδειχτεί επιζήμια, ή ακόμα και επικίνδυνη  για τον οργανισμό, ιδιαίτερα σε μεγάλες δόσεις ενός είδους αντιοξειδωτικού ή σε ταυτόχρονη λήψη φαρμακευτικής αγωγής.

Συνεπώς, αν εφαρμόσεις τον κανόνα των 5 φρούτων και λαχανικών την ημέρα, θα έχεις λάβει όλη την αντιοξειδωτική προστασία που χρειάζεσαι!

Ο παρακάτω πίνακας μπορεί να σε βοηθήσει να δημιουργήσεις τις δικές σου καθημερινές αντιοξειδωτικές 5άδες.

Πηγές

https://www.webmd.com/food-recipes/ss/slideshow-all-about-antioxidants

https://health.clevelandclinic.org/what-do-antioxidants-do/

https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/understanding-antioxidants

 
Ευχαριστούμε την ομάδα του Restart diet

 

 

 

Συμπληρώματα Διατροφής - My Fit Food