Αυτή η υπέροχη εποχή του χρόνου, έχει ξεκινήσει και μπορεί να είναι και μια εποχή υπερβολών, ειδικά όσον αφορά το αλκοόλ. Τα οικογενειακά τραπέζια, οι επαγγελματικές εκδηλώσεις, οι εορτασμοί και τα πάρτι αυξάνονται ιδιαίτερα, και μαζί τους αυξάνονται κι οι πιθανότητες να πιεις λιγάκι παραπάνω. Η εορταστική περίοδος είναι μια καλή στιγμή για να προβληματιστούμε σχετικά με την κουλτούρα μας και τον τρόπο που πίνουμε. Για να αρχίσεις να βελτιώνεις την κατανάλωση αλκοόλ και για να σε βοηθήσουμε να φροντίσεις τον εαυτό σου, τους φίλους και την οικογένειά σου, καταρρίπτουμε όλους τους μύθους γύρω από το αλκοόλ!

Μύθοι γύρω από το αλκοόλ των γιορτών:

  1.  Το αλκοόλ δεν επιβαρύνει τον οργανισμό σου, εκτός αν μεθύσεις.

Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων βλαβών που σχετίζονται με την τακτική χρήση αλκοόλ. Ακόμη και αν δεν πίνεις σε επίπεδα που οδηγούν σε μέθη, η τακτική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από προβλήματα υγείας, κοινωνικά και οικονομικά. Για παράδειγμα, ακόμη και 2-3 ποτήρια αλκοόλ τη νύχτα, που μπορεί να μη φαίνονται πολλά για μερικούς ανθρώπους, αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου.

Massage Inn | Είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε με ένα μοναδικό μασάζ στη Θεσσαλονίκη;

2. Εάν κάποιος είναι πολύ μεθυσμένος ή λιποθυμά μετά από κατανάλωση αλκοόλ, είναι καλύτερο να τον αφήσετε να κοιμηθεί.

Αν και μπορεί να φαίνεται καλή ιδέα, το να αφήσεις κάποιον να “κοιμηθεί” μπορεί να είναι επικίνδυνο. Το αλκοόλ είναι κατασταλτικό που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα, επομένως υπάρχει πιθανότητα να μην ξυπνήσει κάποιος αν κάνει εμετό και να πνιγεί. Εάν κάποιος αδιαθετήσει ή λιποθυμήσει, είναι πολύ σημαντικό να το αντιμετωπίσεις ως επείγον περιστατικό, να καλέσεις βοήθεια και να παραμείνεις μαζί του.

3. Το αλκοόλ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσεις και να μειώσεις το άγχος.

Το πρόβλημα με τη χρήση αλκοόλ για χαλάρωση και μείωση του στρες, είναι ότι μπορεί να οδηγήσει σε άλλα προβλήματα υγείας ή να επιδεινώσει τα υπάρχοντα . Είναι σημαντικό για όσους επιλέγουν να καταναλώνουν αλκοόλ να τηρούν τις συνιστώμενες οδηγίες κατανάλωσης αλκοόλ.

4. Αν φας ένα μεγάλο γεύμα πριν πιείς θα παραμείνεις νηφάλιος.

Μόλις πιείς, το αλκοόλ θα χωνευτεί και θα εισέλθει στο σύστημα του αίματος. Η παρουσία τροφής στο στομάχι και στον πεπτικό σωλήνα μπορεί να επιβραδύνει την απορρόφηση του αλκοόλ, αλλά δεν θα τη σταματήσει. Ο μόνος σίγουρος τρόπος για να παραμείνεις νηφάλιος, είναι να αποφύγεις το ποτό. Το καλύτερο για τους υγιείς ενήλικες είναι να μην πίνουν περισσότερα από δύο ποτά σε μία ημέρα ή όχι περισσότερα από τέσσερα ποτά σε οποιαδήποτε περίσταση.

5. Τα κρύα ντους, ο καθαρός αέρας ή ο ζεστός καφές βοηθούν στην αποτοξίνωση από το αλκοόλ.

Ο μόνος τρόπος για να ξεμεθύσεις, είναι να δώσεις στο σώμα σου χρόνο να επεξεργαστεί το αλκοόλ. Ο φρέσκος αέρας και ο ζεστός καφές μπορεί να σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα, αλλά δεν θα απαλλαγείς από το αλκοόλ που έχει εισέλθει στον οργανισμό σου.

Οι έρευνες μας λένε ότι ακόμη και όταν οι άνθρωποι σκοπεύουν να πίνουν υπεύθυνα, μπορεί να δυσκολευτούν στην εφαρμογή. Αυτό συμβαίνει γιατί η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι συχνά ένας αποδεκτός κανόνας. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, υπάρχει συχνά κοινωνική πίεση για να πιεις.

Ένας από τους σημαντικότερους τρόπους για να δημιουργήσουμε μια λιγότερο επιβλαβή κουλτούρα κατανάλωσης αλκοόλ, είναι να αλλάξουμε την αποδοχή της μέθης και τα προβλήματα που τη συνοδεύουν. Προσπάθησε να κατανοήσεις το παραπάνω κείμενο, και να απομυθοποιήσεις την αξία του το αλκοόλ αυτές τις γιορτές.

Ευχαριστούμε την ομάδα του Restart diet

 

 

Συμπληρώματα Διατροφής - My Fit Food