Όταν πρόκειται για το τραπέζι των Χριστουγέννων, σίγουρα η απόλαυση δεν θέλεις να λείπει. Αυτή η εποχή του χρόνου, όπου τα εορταστικά πάρτυ και τα οικογενειακά τραπέζια είναι άφθονα, ίσως είναι εύκολο να παρασυρθείς λίγο – ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ζάχαρη, αλάτι και ποτά.
Έφτασε η στιγμή να απολαύσεις τα αγαπημένα σου αλμυρά κυρίως πιάτα, τις σούπες και την βασιλόπιτα χωρίς να οδηγηθείς σε.. διατροφικό κώμα. Συγκεντρώσαμε μια λίστα με κάποιες από τις πιο αγαπημένες μας, χριστουγεννιάτικες συνταγές που δίνουν έμφαση τόσο στις μεγάλες γεύσεις όσο και στη θρέψη.
Όποια συνταγή κι αν επιλέξεις, φροντίστε να είναι διασκεδαστική και γιορτινή – άλλωστε, αυτό είναι το νόημα αυτής της εποχής!

1. Σούπα βελουτέ γλυκοπατάτας (βρες την συνταγή εδώ)

Μία σούπα βελουτέ, στο χρυσαφένιο χρώμα της γλυκοπατάτας, πασπαλισμένη με παπαρουνόσπορο, θα κάνει την απόλυτη έναρξη του γιορτινού τραπεζιού! Δοκίμασε την και δεν θα χάσεις.

Massage Inn | Είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε με ένα μοναδικό μασάζ στη Θεσσαλονίκη;

2. Υπερσαλατάρα (βρες την συνταγή εδώ)

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν επάξια αυτή τη σαλάτα! Χρώμα, γεύσεις όλα! Σίγουρα θα σε κερδίσει και θα την αποζητάς κάθε βράδυ!

 

3.Γεμιστό κοτόπουλο (βρες την συνταγή εδώ)

Το πιο φαινομενικά ουδέτερο κρέας, χωρίς πολλά λιπαρά και για πολλούς ίσως “διαιτητικό” είναι εδώ “αλλιώς”. Γέμισε το με κουκουνάρι, ρύζι, σταφίδες, κάστανα και δοκίμασε μια χριστουγεννιάτικη version που θα σε αφήσει άφωνο

 

4.Χοιρινή τηγανιά με σως ροδιού (βρες την συνταγή εδώ )

Μία τηγανιά διαφορετική από τις άλλες, έτοιμη να εκπλήξει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Η σως ροδιού θα απογειώσει το παραδοσιακό αυτό πιάτο και θα σου δώσει μια ιδιαίτερη γλύκα!

 

5. Ψητά μήλα γεμιστά (βρες την συνταγή εδώ)

Τι περισσότερο να θυμίζει Χριστούγεννα, πέρα από το μήλο, την αχνιστή κανέλα και το ρόδι; Μία συνταγή που απογειώνει την γεύση του μήλου και σου προσφέρει ένα ανεπανάληπτο επιδόρπιο

 

6.Βασιλόπιτα (βρες την συνταγή εδώ )

Ε δεν γίνεται πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν χωρίς μία βασιλόπιτα! Ρίξε μια ματιά στην πιο γρήγορη και εύκολη βασιλόπιτα Ever!
Καλή χρονιά!

Ευχαριστούμε την ομάδα του Restart diet

 

Συμπληρώματα Διατροφής - My Fit Food