Η μπάλα BOSU είναι ένα όργανο άθλησης που αποτελείται από ένα φουσκωμένο ελαστικό ημισφαίριο στερεωμένο σε μια σταθερή πλατφόρμα και εφευρέθηκε το 1999 από τον David WECK. Το όνομα είναι ένα αρκτικόλεξο που σημαίνει «και από τις δύο πλευρές» και αναφέρεται στους δύο τρόπους που μπορεί να τοποθετηθεί μια μπάλα BOSU. 

 

Όταν η πλευρά του θόλου είναι στραμμένη προς τα πάνω, η μπάλα BOSU παρέχει μια ασταθή επιφάνεια, ενώ παραμένει σταθερή και δεν κυλάει. Με την πλευρά του θόλου προς τα πάνω, το όργανο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αθλητικές ασκήσεις μυικής ενδυνάμωσης και καθώς και αεροβικές. Με τη πλατφόρμα στραμμένη προς τα πάνω η μπάλα BOSU είναι εξαιρετικά ασταθής και το επίπεδο δυσκολίας των ασκήσεων αυξάνεται.

 

Massage Inn | Είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε με ένα μοναδικό μασάζ στη Θεσσαλονίκη;
Αυτός ο συνδυασμός σταθερού / ασταθούς επιτρέπει σε ένα ευρύ φάσμα χρηστών να το χρησιμοποιούν, από νέους έως ηλικιωμένους, άτομα με τραυματισμούς ή ακόμα και αθλητές υψηλού επιπέδου.

 

 
IMG_9644Το BOSU στοχεύει στην ισορροπία μεταξύ της αριστερής και δεξιάς πλευράς μας η οποία επιτυγχάνεται μέσω του ελέγχου του κέντρου μας κατά τη διάρκεια συμμετρικών περιστροφικών κινήσεων και στον αποδοτικό συγχρονισμό της κίνησης πάνω-κάτω που επιτυγχάνεται δουλεύοντας με το βάρος του σώματος μας.

 

IMG_9724Η προπόνηση με την χρήση του BOSU ενισχύει την εσωτερική συνεργασία του νευρομυικού συστήματος και την ισορροπία του σώματος σε ασταθείς συνθήκες. Ενδυναμώνει ιδιαίτερα την περιοχή του κέντρου του σώματος (core), κοιλιακούς, ραχιαίους, μέση, γλουτούς ενώ βελτιώνει και το καρδιαγγειακό μας σύστημα.

 

Τα επίπεδα BOSU που προσφέρει το δίκτυό μας είναι:
BOSU
BOSU Basic
BOSU Power
BOSU Athletic
Συμπληρώματα Διατροφής - My Fit Food