Τί είναι το Zumba® Fitness;

Το Zumba® Fitness αποτελεί τη νέα τάση της εποχής όχι μόνο των γυναικών αλλά και των ανδρών, όχι άδικα αφού είναι ένας συνδυασμός γυμναστικής, χορού, απώλειας θερμίδων και κυρίως απόλυτης εκτόνωσης. Το πρόγραμμα αποτελείται από ένα μίγμα Latin και όχι μόνο ρυθμών με εύκολες χορευτικές κινήσεις και βήματα όπου τελικά συνθέτουν ένα χορευτικό και ταυτόχρονα δυναμικό πρόγραμμα fitness που σας απογειώνει. Τα κεφάτα Latin μοτίβα όπως το γρήγορο merengue και το δυναμικό reggaeton, η salsa, το cumbia, με δυναμικές κινήσεις από το σύγχρονο hip hop, με ανατολίτικούς και ινδικούς ρυθμούς από το belly dance και το bollywood καθώς και disco και rock ‘n’ roll συνθέτουν ένα πρόγραμμα Zumba® Fitness. Οι τάξεις έχουν συνήθως ατμόσφαιρα party, αφού επικεντρώνονται και στην ψυχαγωγία των συμμετεχόντων, εκτός από την άσκηση. Δεν υπάρχουν λάθος κινήσεις, αρκεί κάποιος να μην σταματάει να κινείται κρατώντας τους καρδιακούς του σφυγμούς σε υψηλά επίπεδα.

Massage Inn | Είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε με ένα μοναδικό μασάζ στη Θεσσαλονίκη;

Τα οφέλη του προγράμματος

Η Zumba® δεν είναι σημαντική μόνο για το σώμα και το πνεύμα, είναι μια μέθοδος που σε κάνει να νιώθεις καλά! Συμβάλλει στη βελτίωση της αυτοπεποίθησης, της ψυχολογίας, της εικόνας που έχει ο καθένας για τον εαυτό του, δημιουργεί μια ευχάριστη αίσθηση στον ασκούμενο και μειώνει το στρες! Η επιτυχία του προγράμματος έγκειται στο γεγονός ότι οι ασκούμενοι έρχονται ξανά και ξανά για μάθημα γιατί διασκεδάζουν χωρίς να συνειδητοποιούν ότι ασκούνται.

Η ευχάριστη φύση του προγράμματος δεν το καθιστά και λιγότερο αποτελεσματικό, καθώς πρόκειται για μια αερόβια προπόνηση, με κλιμακούμενη ένταση, εφόσον εναλλάσσονται ρυθμοί αργοί και γρήγοροι, καθιστώντας το ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην καύση θερμίδων.

Και για όσους αναρωτιούνται πόσες θερμίδες χάνονται κατά τη διάρκεια του προγράμματος… δεν υπάρχει μια ακριβής απάντηση καθώς αυτό εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως η ένταση όχι μόνο του προγράμματος αλλά και του ίδιου του ασκούμενου, εκτελώντας το πρόγραμμα, το εύρος των βημάτων, οι δυναμικοί συνδυασμοί κλπ.

zumbaΣε ποιούς απευθύνεται

Το πρόγραμμα Zumba® Fitness είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και όλους τους τύπους σώματος. Δεν αποκλείεται κανείς από την ευκαιρία που του δίνει το μάθημα να ξεφύγει, να διασκεδάσει, να εκτονωθεί και κυρίως να γυμναστεί!

Αν υπάρχει κάποιος παλαιότερος τραυματισμός ή κάποιος σοβαρό πρόβλημα υγείας, σε κάθε περίπτωση η συμβουλή του γιατρού είναι απαραίτητη για τη συμμετοχή σε προγράμματα Zumba® Fitness, κάτι που φυσικά ισχύει και για οποιονδήποτε άλλο τρόπο εκγύμνασης.

Συχνότητα για Zumba®

Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα είναι ένας καλό αριθμός για να μπορεί να μένει κάποιος σε φόρμα και να δει αλλαγές στο σώμα του.

Επίσημοι εκπαιδευτές

Υπάρχουν! Και πάντα πρέπει να γνωρίζουμε αν ο instructor είναι πιστοποιημένος από τους επίσημους εκπαιδευτές Zumba® Fitness. Όλοι οι licensed Zumba® instructors αναγράφονται στο επίσημο site του Zumba® Fitness (www.zumba.com). Στο ίδιο site αναγράφονται και τα σημεία που μπορεί κάποιος να παρακολουθήσεις προγράμματα Zumba®.

Fit has never been this fun! Ditch the workout… Join the party! Let’s Zumba®!

ΝΕΟΚΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

Zumba® Instructor στο δίκτυο γυμναστηρίων Gymnasium

Πιστοποιημένος Zumba® Instructor

 

Συμπληρώματα Διατροφής - My Fit Food