Το φθινόπωρο είναι ίσως η πιο μυστηριώδης και ιδιόμορφη εποχή του χρόνου. Είναι μια περίοδος μελαγχολική επειδή πλησιάζει ο χειμώνας, αλλά και γεματή αισιοδοξία για την συγκομιδή που θα βοηθήσει σε ένα εύκολο ξεχειμώνιασμα. Ο καιρός πότε θυμίζει καλοκαίρι και πότε τον επερχόμενο χειμώνα. Μαζί με όλα τα παραπάνω, το φθινόπωρο σηματοδοτεί το άνοιγμα των σχολείων, τον απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς και τον σχεδιασμό της επόμενης. Από τα κυριότερα χαρακτηριστικά της εποχής του φθινοπώρου είναι:

Α) η φροντίδα της σποράς – σε ποιο γυμναστήριο να πάω;

Massage Inn | Είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε με ένα μοναδικό μασάζ στη Θεσσαλονίκη;

Β) η έγνοια για την ευδοκίμησή της – θα με καθοδηγήσουν σωστά;

Γ) η ανησυχία για τον επερχόμενο χειμώνα – μήπως θα βαρεθώ;

Δ) η προσμονή για την θεριστική περίοδο – θα έχω το αποτέλεσμα που θέλω;

Μετά το τέλος και αυτής της καλοκαιρινής περιόδου, συνειδητοποίησα τελικά ότι είναι δύσκολο για τον έλληνα να καταλάβει πόσο ανάγκη έχει την συστηματική άσκηση στη ζωή του. Για ακόμα μία φορά παρατηρούσα πόσο “άρρωστα” είναι τα σώματα του μεγαλύτερου ποσοστού των ανθρώπων που υπήρχαν στην παραλία. Και για να ξεκαθαρίσω, υγιές σώμα δεν είναι απαραίτητα το γραμμωμένο, το αδύνατο, το “μοντελίστικο” , αλλά είναι αυτό που δεν μας δημιουργεί επιπλέον προβλήματα στην καθημερινότητά μας, το λειτουργικό.

Για να καταλάβετε τι εννοώ μπορείτε να ρωτήσετε κάποιον γνωστό σας, που σίγουρα έχετε όπως όλοι μας, ο οποίος δυσκολεύεται να βάλει τα παπούτσια του λόγω του υπερβολικού πάχους στην κοιλιά, δεν μπορεί να σηκώσει και να μεταφέρει ένα αντικείμενο επειδή πονάει η μέση του, και πολλά διαφορετικά παραδείγματα, τα οποία αν προσέξετε σχετίζονται τα περισσότερα, αν όχι όλα, με την έλλειψη συστηματικής άσκησης και όχι απλά φυσικής δραστηριότητας.

Γιατί άλλο φυσική δραστηριότητα και άλλο συστηματικό πρόγραμμα άσκησης. Και επιτέλους οι δικαιολογίες του τύπου δεν έχω χρόνο, δεν έχω χρήματα, δεν έχω ανάγκη και οτιδήποτε άλλο δικαιολογεί την απουσία άσκησης από τη ζωή μας θα πρέπει να σταματήσουν.

Η κατάσταση έχει ως εξής: όλοι έχουν ανάγκη ανερξατήτου ηλικίας και φύλου, όλοι πρέπει να διαθέσουν από 15€ μέχρι 50€/μήνα (ανάλογα με το πορτοφόλι του καθενός),για την υγεία τους, και να το βάλουνε σε προτεραιότητα, διαφορετικά τα χρήματα για γιατρούς και φάρμακα θα είναι 100πλάσια, (σύμφωνα με έρευνες και όχι από το μυαλό μου) και όλοι έχουν χρόνο, από 3 μισάωρα την εβδομάδα μέχρι και 1 ώρα την ημέρα (υπερβολή) για τους προνομιούχους.

Και όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι!
Επιγραμματικά κάποια από τα οφέλη της συστηματικής άσκησης: βελτίωση αντοχής, δύναμης, στάσης σώματος, καλύτερη ψυχολογία, αυτοπεποίθηση, αύξηση μεταβολισμού, υγιές και λαμπερό δέρμα. . . . . . . .και στην τελική, ομορφαίνει κιόλας ρε παιδιά.

Άντε, έφυγε το καλοκαιράκι, ήρθε το φθινόπωρο, κάντε κάτι διαφορετικό αυτή την χρονιά, μην σας πιάνει κρίση !

ONE LIFE, LIVE IT WELL!

ΑΛΕΞΗΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ

Συμπληρώματα Διατροφής - My Fit Food