Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι ρυθμοί της καθημερινότητάς μας είναι εξοντωτικοί και ότι τα πράγματα που διεκδικούν την προσοχή μας αναρίθμητα. Ό,τι και να απαιτεί όμως ο σύγχρονος τρόπος ζωής και τα προβλήματα της ρουτίνας μας, η ψυχική μας υγεία ζητάει απαραιτήτως μερικές στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης, ώστε να μπορούμε πραγματικά να συγκεντρωθούμε σε ένα πράγμα και να αντιληφθούμε τι γίνεται γύρω μας. Ο εγκέφαλός μας χρειάζεται… αποσυμφόρηση από τις περιττές ή λιγότερο σημαντικές πληροφορίες για να εστιάσει εκεί που πραγματικά πρέπει. Πιο εύκολο να το λέμε παρά να το κάνουμε; Ίσως και όχι τελικά.

Πείτε «όχι» στις ειδοποιήσεις
Το κινητό τηλέφωνο είναι για να δεχόμαστε και να κάνουμε κλήσεις – άντε και να δεχόμαστε γραπτά μηνύματα. Τα smartphones μας όμως είναι έτοιμα να μας ενημερώσουν για κάθε σχόλιο στα κοινωνικά μέσα, για κάθε email και για κάθε update κάποιας εφαρμογής. Κλείνοντας τις περιττές ειδοποιήσεις (όχι, δεν είναι απαραίτητο να μαθαίνετε κάθε tweet και κάθε σχόλιο στο Facebook άμεσα) αφήνετε τον εγκέφαλό σας να εστιάσει σε αυτό που κάνετε, χωρίς διαρκείς περισπάσεις. Όταν τελειώσετε, μπορείτε άνετε να ελέγξετε το τι έγινε στον κυβερνοχώρο κατά την απουσία σας.

Massage Inn | Είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε με ένα μοναδικό μασάζ στη Θεσσαλονίκη;

Μην κάνετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα
Το multitasking είναι χρήσιμο, αλλά δεν είναι εξίσου αποτελεσματικό για όλους. Αποδεχθείτε τα όριά σας και εστιάστε σε μια δουλειά κάθε φορά. Θα διαπιστώσετε ότι καθώς το μυαλό σας εστιάζει σε ένα έργο κερδίζετε σε χρόνο, αποτελεσματικότητα, κάνετε καλύτερα αυτό που κάνετε, αισθάνεστε μεγαλύτερη ικανοποίηση κάθε φορά που «ξεμπερδεύετε» με κάτι και δεν νιώθετε να «πνίγεστε» από όσα προσπαθείτε να τελειώσετε ταυτόχρονα.

Βάλτε προτεραιότητες
Ας είμαστε ειλικρινείς: οι δουλειές και οι υποχρεώσεις δεν τελειώνουν ποτέ και οι πιθανότητες να τα προλάβετε όλα είναι μικρές. Ιεραρχώντας τις και οργανώνοντάς τις κατάλληλα, είστε σίγουροι εξ αρχής ότι θα τελειώσετε με τις σημαντικότερες και ότι θα ολοκληρώσετε περισσότερες. Έτσι, αποφεύγετε ένα μεγάλο μέρος του άγχους της καθημερινότητας.

Αφήστε χρόνο για να ηρεμήσετε
Ραντεβού, meeting και δουλειές, το ένα πίσω από το άλλο χωρίς διάλειμμα; Κακώς. Αν και είναι λογικό να προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατόν καλύτερα τον διαθέσιμο χρόνο μας, δεν είναι λογικό να παραλείπουμε χρόνο για να ηρεμήσουμε. Ο εγκέφαλός μας και η ψυχολογία μας απαιτούν να χαλαρώσουμε έστω και για λίγο μέσα στη μέρα, αφήνοντας ο μυαλό μας να «καθαρίσει».

Συμπληρώματα Διατροφής - My Fit Food