Μπαίνεις στο γυμναστήριο πρώτη φορά, γνωρίζοντας ό,τι ξέρω και εγώ για την αστροφυσική, οπότε χρειάζεσαι μία καθοδήγηση και βοήθεια στον χώρο.

Όποιος άνθρωπος έρχεται στο γυμναστήριο έχει ένα στόχο, να γίνει Μr. Olympia, να χάσει περιττό βάρος, να αποκαταστήσει ένα τραυματισμό ή έστω να περάσει ευχάριστα το χρόνο του. Όποιος και αν είναι ο στόχος σου, το σίγουρο είναι ότι θα χρησιμοποιήσεις τον εξοπλισμό του γυμναστηρίου. Ερώτηση: Ξέρεις πώς; Όχι είναι η απάντηση, δεν είναι κακό (βλέπε αστροφυσική), είναι απολύτως φυσιολογικό.

Είναι πολύ εύκολο να σου δωθεί ένα ασκησιολόγιο με βάση αυτό που θες να επιτύχεις, το δύσκολο κομμάτι είναι η εκτέλεση αυτού. Ένα απλό παράδειγμα, βλέπεις ένα τούμπανο να κάνει κάμψεις δικεφάλου με μπάρα οπότε λες πόσο δύσκολο μπορεί να είναι, απλά την ανεβοκατεβάζει, μπιπ λάθος! Βλέπεις να κινεί την μπάρα από ένα σημείο Α σε ένα σημείο Β αλλά δεν είναι αυτό που μας νοιάζει, μας ενδιαφέρει πως την κινεί και τι χρησιμοποιεί για να πάει από το Α στο Β. Τέτοια παραδείγματα μπορούν να δωθούν με βάση κάθε στόχο.

Massage Inn | Είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε με ένα μοναδικό μασάζ στη Θεσσαλονίκη;

Εύλογα λοιπόν καταλαβαίνεις ότι αυτό για να το διδαχθείς θέλεις κάποιον ειδικό να εστιάσει στο στόχο και τις ιδιαιτερότητες σου. Ο κύριος και βασικότερος λόγος είναι το κομμάτι της υγείας και του τραυματισμού, μόνος σου μπορεί να πάθεις από μικρό μέχρι μεγάλο τραυματισμό, με έναν προπονητή από πάνω σου δύσκολα θα συμβεί αυτό.  Είναι, λοιπόν, προτιμότερο να κάνεις κάποιες συνεδρίες με ένα προπονητή χωρίς να ρίξεις στάλα ιδρώτα, μαθαίνοντας απλά τεχνική και γνώσεις που θα χρειαστείς για το μέλλον, παρά να προσπαθείς αρκετό καιρό βλέποντας τους στόχους σου να πέφτουν στο κενό.

Όλοι ξεκινάμε από το 0, ο λόγος που θα φτάσεις στο δικό σου 100 είναι οι σωστές υποδομές. Μην τις αμελείς, σκέψου έξυπνα και υπεύθυνα για τον εαυτό σου. Δεν είναι χάσιμο χρόνου, είναι επένδυση!

Δημήτρης Κολτσιδόπουλος, Personal Trainer

Facebook: Δημήτρης Κολτσιδόπουλος

Instagram: koltsis_pt / the dark trainer
Συμπληρώματα Διατροφής - My Fit Food