Ανακάλυψε πώς η υγιεινή διατροφή μπορεί να γίνει μέρος της φοιτητικής σου ζωής. Το να συνδυάσεις διατροφή και φοιτητική ζωή μοιάζει λίγο τρελό, αλλά είναι πιο εφικτό απ’ ό,τι ίσως φαντάζεσαι. Σε αυτό το άρθρο, σου μαθαίνουμε απλά κόλπα για να ενσωματώσεις υγιεινές επιλογές στο καθημερινό φοιτητικό σου πρόγραμμα. Διάβασε παρακάτω 3 πέρα για πέρα εφαρμόσιμες συμβουλές διατροφής που είναι οικονομικές και εύκολο να τις υιοθετήσεις ως συνήθειες.

3 tips για υγιεινή διατροφή όταν κάνεις φοιτητική ζωή

♦ Φτιάξε healthy bowls

Τα healthy bowls είναι νόστιμα, είναι ινσταγκραμικά αλλά είναι και υγιεινά! Ένα healthy bowl μπορεί να περιλαμβάνει:

Massage Inn | Είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε με ένα μοναδικό μασάζ στη Θεσσαλονίκη;
  • ψητά ή βραστά λαχανικά, όπως μπρόκολο, καρότο, παντζάρι
  • πηγές πρωτεΐνης, όπως ψίχα κοτόπουλο, όσπρια και σως ταχίνι
  • καλούς υδατάνθρακες, όπως κινόα, ρύζι basmati ή βραστή πατάτα

Πειραματίσου με διαφορετικά υλικά για να έχει το πιάτο σου ενδιαφέρον και να σε κάνει να θέλεις να φτιάξεις κάθε φορά άλλους συνδυασμούς. Τα healthy bowls είναι πολύ εύκολα στην προετοιμασία και γι’ αυτό είναι ιδανική λύση για γρήγορα, νόστιμα, και θρεπτικά γεύματα, που δε χρειάζεται να είσαι σεφ για να τα φτιάξεις!

♦ Δοκίμασε το porridge

Για σένα που ξέρεις ήδη το porridge, ξέρεις ότι έχει βάση τη βρώμη και δε σε ξαφνιάζει που το βάλαμε στη λίστα με τις επιλογές για υγιεινή διατροφή. Εκτός από το ότι είναι οικονομικό και εύκολο στην προετοιμασία, έχει και μεγάλη διατροφική αξία.

Η θρεπτική σύνθεση της βρώμης αποτελείται από καλούς υδατάνθρακες, φυτικές ίνες και πρωτεΐνη με καλή ισορροπία βασικών αμινοξέων. Η βρώμη είναι επίσης γεμάτη βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικές ενώσεις. Σου προσφέρει αίσθημα κορεσμού με διάρκεια, μειώνοντας την πείνα κατά τη διάρκεια της μέρας. Προσθέτοντας φρούτα, ξηρούς καρπούς ή ακόμη και λίγο μέλι, μπορείς να εμπλουτίσεις τη γεύση και να αυξήσεις τη διατροφική αξία του porridge, κάνοντάς το ένα γευστικό και θρεπτικό πρωινό που «θα σε κρατήσει» όλη μέρα!

Συμφιλιώσου με το γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, κάλιο και ασβέστιο. Σε βοηθά να αυξήσεις μυϊκή μάζα και να έχεις καλή υγεία των οστών. Επιπλέον, τα προβιοτικά που περιέχει βελτιώνουν την εντερική χλωρίδα.

Βάλε το γιαούρτι στη διατροφή σου, συνδύασέ το με φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς ή μια κουταλιά μέλι για επιπλέον γεύση και θρεπτικά συστατικά και σύντομα θα μάθεις να το αγαπάς, ακόμη κι αν τόσο καιρό δεν ήταν στα αγαπημένα σου γεύματα!

Τι λες; Είναι τώρα λίγο πιο εύκολο να κάνεις τη διατροφή που θες;

Φυσικά, η μισή δουλειά γίνεται στην κουζίνα με υγιεινή διατροφή και η άλλη μισή στο γυμναστήριο με προπόνηση! Σε περιμένουμε να γυμναστούμε μαζί σε ένα από τα γυμναστήρια Gymnasium σε όλη τη Θεσσαλονίκη!

Gymnasium Team

Γυμνάζουμε Χαμόγελα 🙂

Κάθε μήνα η ομάδα του δικτύου γυμναστηρίων Gymnasium υπόσχεται να σου βρίσκει ένα ενδιαφέρον και χρήσιμο άρθρο που θα βελτιώνει καθημερινά τη ζωή σου! Μοιράσου το με τους φίλους σου και μεγάλωσε τα χαμόγελά τους!

Συμπληρώματα Διατροφής - My Fit Food