Στο προηγούμενο άρθρο μας σου αποκαλύψαμε 3 tips ώστε η υγιεινή διατροφή να γίνει μέρος της φοιτητικής σου ζωής. Διάβασε παρακάτω άλλες 3 πέρα για πέρα εφαρμόσιμες συμβουλές διατροφής, και ένα bonus healthy tip!

3+1 tips για υγιεινή διατροφή όταν κάνεις φοιτητική ζωή

Πειραματίσου με την ομελέτα σου

Η ομελέτα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να εντάξεις ποικιλία και θρεπτικά συστατικά στην φοιτητική διατροφή σου, με ελάχιστο κόστος και προσπάθεια. Ξεκινώντας από μια απλή βάση αυγών, μπορείς να προσθέσεις διάφορα υγιεινά συστατικά όπως σπανάκι, ντομάτες, πιπεριές, μανιτάρια, και ακόμη και λίγο τυρί φέτα για επιπλέον γεύση και πρωτεΐνη.

Massage Inn | Είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε με ένα μοναδικό μασάζ στη Θεσσαλονίκη;

Πειραματίσου με διάφορους συνδυασμούς υλικών για να έχεις:

  1. μεγάλη γκάμα από θρεπτικές επιλογές
  2. γεύματα που κρατούν το γευστικό τους ενδιαφέρον

Η ομελέτα είναι ιδανική για οποιαδήποτε γεύμα της ημέρας και σου προσφέρει μια γρήγορη, εύκολη και υγιεινή λύση, για να διώξεις την πείνα!

Κάνε έξυπνους συνδυασμούς με τα leftovers

Τα leftovers – ό,τι δεν έφαγες χθες δηλαδή – μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για έξυπνους και υγιεινούς συνδυασμούς γευμάτων, ειδικά στη φοιτητική ζωή όπου ο χρόνος και τα χρήματα είναι συχνά περιορισμένα.

Αντί να πετάς τα υπολείμματα από το δείπνο, μεταμόρφωσέ τα σε ένα νέο γεύμα την επόμενη μέρα, προσθέτοντας φρέσκα λαχανικά. Για παράδειγμα, το μισό φιλετάκι από το χθεσινό κοτόπουλο μπορεί να γίνει μέρος μιας υγιεινής κοτοσαλάτας ή να προστεθεί σε μια τορτίγια μαζί με λαχανικά για ένα γρήγορο και θρεπτικό wrap.

Με τον τρόπο αυτό σπαταλάς λιγότερο φαγητό, τρέφεσαι υγιεινά και φροντίζεις την τσέπη σου!

Αγόρασε θαλασσινά σε προσφορά

Τα θαλασσινά και τα ψάρια αποτελούν μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Παρόλο που στην Ελλάδα έχουμε πληθώρα σε ψάρια και θαλασσινά, συχνά οι τιμές τους είναι τσιμπημένες.

Αν δε θες να δώσεις μια μικρή περιουσία για ένα γεύμα με θαλασσινά ή ψάρια, δες τι πρέπει να κάνεις: αγόρασέ τα όταν είναι σε προσφορά. Πήγαινε στη λαϊκή, αλλά όχι πολύ νωρίς, απόλαυσε τον ύπνο σου και πήγαινε γύρω στις 13:00. Ο ψαράς θα θέλει να διώξει τα τελευταία του ψάρια για να κλείσει τον πάγκο του και να φύγει. Τότε είναι η ευκαιρία σου να χτυπήσεις την τελευταία τσιπούρα σε καλή τιμή!

Αν δε θες να φας ψάρι τη μέρα που έχει λαϊκή, αποθήκευσέ το στην κατάψυξη για να διατηρήσεις τη φρεσκάδα του και να το έχεις διαθέσιμο για άλλη μέρα.

Bonus: Παίξε με περίεργα μπαχαρικά

Η εξερεύνηση περίεργων μπαχαρικών μπορεί να αποτελέσει έναν διασκεδαστικό και υγιεινό τρόπο, για να προσθέσεις γεύση στα φοιτητικά σου γεύματα, χωρίς επιπλέον θερμίδες ή λιπαρά. Μπαχαρικά όπως ο κουρκουμάς, η πάπρικα, το κάρδαμο, και το γαρίφαλο μπορούν να μεταμορφώσουν ακόμη και το πιο απλό πιάτο σε μια εκρηκτική εμπειρία γεύσης.

Μπορείς να βρεις συνταγές ινδικής, μαροκινής και ανατολίτικης κουζίνας και να παίξεις με μείγματα μπαχαρικών που θα δώσουν άλλη διάσταση στο απλό κοτόπουλο με ρύζι. Θυμήσου επίσης ότι πολλά μπαχαρικά προσφέρουν θετικά οφέλη για την υγεία, γιατί έχουν αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες!

Τι λες; Είναι τώρα λίγο πιο εύκολο να κάνεις τη διατροφή που θες;

Φυσικά, η μισή δουλειά γίνεται στην κουζίνα με υγιεινή διατροφή και η άλλη μισή στο γυμναστήριο με προπόνηση! Σε περιμένουμε να γυμναστούμε μαζί σε ένα από τα γυμναστήρια Gymnasium σε όλη τη Θεσσαλονίκη!

Gymnasium Team

Γυμνάζουμε Χαμόγελα 🙂

Κάθε μήνα η ομάδα του δικτύου γυμναστηρίων Gymnasium υπόσχεται να σου βρίσκει ένα ενδιαφέρον και χρήσιμο άρθρο που θα βελτιώνει καθημερινά τη ζωή σου! Μοιράσου το με τους φίλους σου και μεγάλωσε τα χαμόγελά τους!

Συμπληρώματα Διατροφής - My Fit Food