Στις ημέρες μας το Pilates είναι μια από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους εκγύμνασης που χρησιμοποιούμε στα γυμναστήρια, και δημιουργήθηκε από τον Joseph Pilates. Ο J.Pilates ήταν καινοτόμος και ιδιοφυής , διότι κατά την διάρκεια του Ά Παγκοσμίου πολέμου κατάφερε χρησιμοποιώντας τα ελατήρια από τα κρεβάτια να βοηθήσει στην αποκατάσταση και την ενδυνάμωση των τραυματισμένων στρατιωτών. Αρχικά η μέθοδος αυτή ονομάστηκε “Contrology και έπειτα πήρε το όνομα του δημιουργού της. Με τη πάροδο των χρόνων η μέθοδος αυτή δεν έμεινε στάσιμη αλλά εξελίχθηκε και πήρε την μορφή των σημερινών οργάνων.

   Μία από τις μορφές αυτές είναι η μέθοδος Pilates Mat, δηλαδή ασκήσεις Pilates στο έδαφος, ιδιαίτερα διαδεδομένη και στις μέρες μας. Στηρίχθηκε σε κάποιες βασικές αρχές που στόχευαν σε μια υγιή σπονδυλική στήλη, στην ενδυνάμωση της πυελικής ζώνης και στους μύες του κορμού “Powerhouse, η οποία είναι το κλειδί για μια καλή φυσική κατάσταση χαρίζοντας στον άνθρωπο δύναμη, σταθεροποίηση, ελαστικότητα, αντοχή.

Massage Inn | Είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε με ένα μοναδικό μασάζ στη Θεσσαλονίκη;

pilates roller ring gymnasium

  Η πνευματική και φυσική αρμονία είναι ο επιτυχής συνδυασμός της άσκησης αυτής. Η ακρίβεια και ο συντονισμός στην εκτέλεση των ασκήσεων δημιουργούν μια εσωτερική ισορροπία. Στη μέθοδο αυτή η απόλυτη συγκέντρωση και ακρίβεια των κινήσεων με τις σωστές αναπνοές επηρεάζουν θετικά το αποτέλεσμα, διαφορετικά η έλλειψη συγκέντρωσης θα μας κάνει να εκτελέσουμε λανθασμένα τις κινήσεις αυτές, χάνοντας την αξία τους.

  Το πρόγραμμα pilates μπορεί να βελτιώσει τη ποιότητα της ζωής μας και να ομορφαίνει τη καθημερινότητα μας. Είναι ένα πρόγραμμα ιδανικό για όλες τις ηλικίες, τα επίπεδα φυσικής pilates balls gymnasiumκατάστασης και ανεξαρτήτως φύλου. Προλαμβάνει κακώσεις, με ταυτόχρονη βελτίωση της στάσης του σώματος. Τέλος, θα λέγαμε, το pilates είναι μια ευχάριστη μέθοδος εκγύμνασης που μας κοινωνικοποιεί, μας εμψυχώνει βελτιώνοντας τόσο την σωματική όσο και την πνευματική μας υγεία! Μας ευχαριστεί, ξυπνάει τον οργανισμό μας και μας βοηθάει να ξεκινήσουμε την ημέρα και να την συνεχίσουμε με διαύγεια!!

Τι πιστεύετε;

 Μήπως αυτό είναι που λείπει από τη καθημερινότητα σας;

Συμπληρώστε τη φόρμα free training του δικτύου γυμναστηρίων Gymnasium και σας περιμένω να γυμναστούμε παρέα!


 

  Πουγαρίδου Μοσχούλα

Gymnasium Personal & Group Trainer με εξειδίκευση στα Pilates  ReformerPilates MatGroup StrengthAerial yoga και πιστοποιημένη προπονήτρια της BLACΚROLL

Συμπληρώματα Διατροφής - My Fit Food