Και έρχεται η ώρα που η συζήτησή μας φτάνει στο θέμα “Προϊόντα Ολικής”.

Είσαι κι εσύ που πανικόβλητος, με κοιτάς κατάματα προσπαθώντας να διακρίνεις στο βλέμμα μου αν θα σε εξαναγκάσω να τα φας, αν θα σε κατακρίνω ως άνθρωπο, αν έχω βρει ήδη την αιτία που τελικά δε χάνεις κιλά. ΟΧΙ.
Είσαι κι εσύ που γεμάτος αυτοπεποίθηση απαντάς “Μα και φυσικά τρώω… Μακαρόνια, ρύζι, ψωμί!!! Όλα ολικής.” Και με την ίδια αγωνία περιμένεις κι εσύ να βρω την αιτία που δε χάνεις κιλά αλλά να σου πω κι ένα τεράστιο μπράβο (που το δικαιούσαι έως ένα βαθμό, αλλά ΟΧΙ).

Massage Inn | Είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε με ένα μοναδικό μασάζ στη Θεσσαλονίκη;


ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ παιδιά… Διαχείριση γιατί χανόμαστε!!! Και αυτό είναι αλήθεια. Τα προϊόντα ολικής και η ΟΡΘΗ κατανάλωση τους φυσικά κι έχουν συσχετιστεί με φυσιολογικό σωματικό βάρος και με την πρόληψη διαφόρων παθήσεων. Μην ξεχνάς όμως πως τρώγοντας 8 κριτσίνια είτε είναι ολικής είτε όχι, δεν παύει ο αριθμός να είναι 8 και ίσως να ξεφεύγουν των ημερήσιων θερμιδικών αναγκών σου.

 


Δεν είναι λίγες οι φορές που ένα τρόφιμο ολικής ξεφεύγει θερμιδικά από ένα άλλο! Δεν σημαίνει πως αυτό είναι αυτόματα λάθος, ούτε πως αυτό είναι σωστό. Ένα τρόφιμο για να θεωρηθεί καλό πρέπει να ληφθούν υπόψη κι οι επιπλέον παράμετροι, π.χ. η προσθήκη αλατιού, ζάχαρης, συνδυασμός με άλλα τρόφιμα, πιθανή ασθένεια που υπάρχει στο ιστορικό σου, οι θερμίδες που έχεις καταναλώσει ήδη μέσα στην ημέρα σου, τα κορεσμένα λιπαρά κι άλλοι σχεδόν άπειροι παράγοντες!!! Φρόντισε η διατροφή σου να ανταποκρίνεται στις δικές σου ανάγκες και να μην την έχεις μέσα σε “χρυσά” κλουβιά!

Extra tip: επιβράβευσε τον εαυτό σου αν προτιμήσεις να φας 2 κριτσίνια άσπρα & λίγο τυράκι & ωμά λαχανικά αντί για 5 κριτσίνια ολικής!

 

RESTART DIET team

Συμπληρώματα Διατροφής - My Fit Food