Το έντερο ανήκει στο πεπτικό μας σύστημα και αποτελείται από το παχύ και το λεπτό έντερο. Στο έντερο διασπώνται οι τροφές που καταναλώνουμε σε στοιχεία (πρωτεΐνες, λίπη, υδατάνθρακες, βιταμίνες κ.α.) που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να έχει ενέργεια. Για αυτό, η καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος παίζει μεγάλο ρόλο στην σωματική αλλά και ψυχική σου υγεία.

Προκαλείται πρόβλημα στο έντερο αν τρώμε ανά 3-4 ώρες;

Η απάντηση είναι πως όχι. Ωστόσο εξαρτάται από το είδος και την ποσότητα του γεύματος. Μικρά και συχνά γεύματα, που αποτελούνται από ποικιλία τροφίμων, μπορούν να βοηθήσουν στην καλή λειτουργία του εντέρου και γενικά όλου του οργανισμού. Προσπάθησε όσο μπορείς να αποφύγεις, έτοιμα και τηγανητά φαγητά, τις επεξεργασμένες τροφές με πολλά συντηρητικά καθώς και την μεγάλη κατανάλωση σε αναψυκτικά και αλκοολούχα ποτά.

Massage Inn | Είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε με ένα μοναδικό μασάζ στη Θεσσαλονίκη;

Τι γίνεται αν παραλείπουμε γεύματα μέσα στη μέρα;

Σε όλους μας έχει συμβεί, λόγω περιστάσεων, να παραλείψουμε κάποιο γεύμα και είναι επιτρεπτό. Ωστόσο όταν συμβαίνει σε συχνά, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Ο οργανισμός χρειάζεται τροφή ώστε να παράγει ενέργεια. Όταν όμως το στομάχι είναι “άδειο” για 5-6 ώρες, τα αποθέματα ενέργειας και η γλυκόζη του αίματος λιγοστεύουν με αποτέλεσμα να νιώθεις εξάντληση, ζαλάδα και πείνα. Ως επακόλουθο το επόμενο γεύμα συνήθως είναι μεγάλης ποσότητας και περιέχει υδατάνθρακες και σάκχαρα, από την ανάγκη να ανέβει η γλυκόζη του αίματος, κάτι το οποίο οδηγεί στο να πεινάσεις ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα αλλά και να πρηστεί η κοιλιά σου.

Χρειάζεται να επισημάνουμε ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με εντερικές διαταραχές και διάφορα συμπτώματα, όπου ακολουθούν συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής με τη συμβουλή γιατρού και διαιτολόγου, το οποίο ενδεχομένως να διαφέρει από τη συνηθισμένη διατροφή.

Επομένως φρόντισε να κάνεις 5 γεύματα την ημέρα, 3 κυρίως και 2 σνακ. Αν χρειάζεσαι ιδέες και συμβουλές για τους σωστούς συνδυασμούς, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας!

Ευχαριστούμε την ομάδα του Restart Diet.

Ακολούθησε το Restart Diet σε Instagram , Facebook & στο restartdiet.gr για οδηγίες αναφορικά με τη διατροφή σου, βίντεο με συνταγές & λύσεις για την οργάνωση της δίαιτας σου!

 

 

Συμπληρώματα Διατροφής - My Fit Food