Οι λόγοι για τους οποίους θα ήθελες να ενσωματώσεις υποκατάστατα του κρέατος στη διατροφή σου, ακόμη και αν δεν ακολουθείς χορτοφαγική διατροφή, ίσως είναι αρκετοί. Λιγότερο κρέας στην καθημερινότητα ευνοεί τόσο την βελτίωση της υγείας σου, όσο και του περιβάλλοντος.

Παρακάτω θα μάθεις από ποια προϊόντα μπορείς να πάρεις πρωτεΐνη και είναι απαραίτητα για μία τέτοιου είδους διατροφή

Massage Inn | Είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε με ένα μοναδικό μασάζ στη Θεσσαλονίκη;

Φυτικές- εναλλακτικές τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη

  • Tofu, tempeh και seitan:

Αντικαθιστούν το κρέας, το ψάρι, τα πουλερικά και τα αυγά. Αυτά παρέχουν μια ευέλικτη εναλλακτική λύση πλούσια σε πρωτεΐνες αντί για κρέας, ψάρια, πουλερικά και αυγά.

  • Όσπρια:

Τρόφιμα όπως φασόλια, φακές και μπιζέλια είναι εξαιρετικές πηγές πολλών θρεπτικών συστατικών και ευεργετικών φυτικών ενώσεων. Το σωστό μαγείρεμα μπορεί να αυξήσει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών (μούλιασμα, βράσιμο σε σιγανή φωτιά)

  • Ξηροί καρποί και βούτυρα καρυδιών:

Άψητοι καρποί χωρίς να έχουν υποστεί επεξεργασία είναι καλές πηγές σιδήρου, φυτικών ινών, μαγνησίου, ψευδαργύρου, σεληνίου και βιταμίνης Ε

  • Σπόροι:

Ειδικά κάνναβης, chia και λιναρόσποροι, που περιέχουν καλής ποσότητας πρωτεΐνη και ωφέλιμα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

  • Γάλα και γιαούρτι εμπλουτισμένο με ασβέστιο:

Αυτά βοηθούν τους vegetarians να επιτύχουν τις συνιστώμενες διατροφικές τους προσλήψεις σε ασβέστιο. Επίλεξε ποικιλίες που έχουν επίσης ενισχυθεί με βιταμίνες B12 και D όποτε είναι δυνατόν.

  • Διατροφική μαγιά:

Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος για να αυξήσεις την περιεκτικότητα πρωτεΐνης στα πιάτα σου και να προσθέσεις μια ενδιαφέρουσα τυρένια γεύση. Διάλεξε ποικιλίες εμπλουτισμένες με βιταμίνη Β12, όποτε είναι δυνατόν.

  • Ολόκληροι κόκκοι, δημητριακά ολικής αλέσεως:

Πρόκειται για μια μεγάλη πηγή σύνθετων υδατανθράκων, φυτικών ινών, σιδήρου, βιταμινών Β και αρκετών μετάλλων.

  • Φρούτα και λαχανικά:

Και τα δύο είναι υπέροχες τροφές για την αύξηση της πρόσληψης θρεπτικών συστατικών. Τα φυλλώδη χόρτα όπως το σπανάκι, το λάχανο, το κάρδαμο και τα φύλλα μουστάρδας έχουν ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο και ασβέστιο.

Η χορτοφαγική διατροφή κρύβει πολλά οφέλη, αρκεί να επιλέξεις σοφά και να φτιάξεις σωστούς συνδυασμούς. 

Διάβασε εδώ τους σωστούς συνδυασμούς που μπορείς να κάνεις.

Ευχαριστούμε την ομάδα του Restart Diet.

Ακολούθησε το Restart Diet σε Instagram , Facebook & στο restartdiet.gr για οδηγίες αναφορικά με τη διατροφή σου, βίντεο με συνταγές & λύσεις για την οργάνωση της δίαιτας σου!

 

 

Συμπληρώματα Διατροφής - My Fit Food