Έχετε σκεφτεί ποτέ πως ο ύπνος σας επηρεάζει το βάρος σας; Η αλήθεια είναι πως υπάρχει άμεση σχέση ύπνου – βάρους και παρακάτω θα σας εξηγήσουμε πως αυτά τα δύο συνδέονται.

Η παραγωγή λεπτίνης και γρελίνης επηρεάζεται από το πόσες ώρες κοιμόμαστε. Η λεπτίνη και η αυξητική ορμόνη λαμβάνουν τη μέγιστη τιμή τους στη διάρκεια του ύπνου μας. Έτσι, όταν περιορίζουμε τις ώρες που κλείνουμε τα μάτια μας για να ξεκουραστούμε, δεν επιτρέπουμε σε αυτές τις πολύ σημαντικές ορμόνες να λειτουργήσουν αποτελεσματικά. Η λεπτίνη είναι η ορμόνη που πληροφορεί τον εγκέφαλο για την επάρκεια ή μή των ενεργειακών αποθεμάτων του σώματος.

Massage Inn | Είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε με ένα μοναδικό μασάζ στη Θεσσαλονίκη;

Αν ο εγκέφαλός σας δεν μπορεί να λάβει αυτή τη πληροφορία, δε γνωρίζει αν το σώμα διαθέτει αρκετή ενέργεια και στρέφεται στους εύκολα αφομοιώσιμους υδατάνθρακες, με αποτέλεσμα να  αυξάνει το άισθημα της πείνας.

Σίγουρα θα σας έχει τύχει την επόμενη ημέρα ύστερα απο ξενύχτι, όσο και αν φάτε, να νιώθετε αδύναμοι και κουρασμένοι. Ο καλός ύπνος, λοιπόν, συμβάλλει στην απώλεια βάρους, οπότε μη ξεχνάτε να ξεκουράζεστε!

Έλενα Κούτση

Κλινικός Διατροφολόγος

Συμπληρώματα Διατροφής - My Fit Food