Εσύ εχεις 4′;

Τί ψυχή εχει άραγε ενα 4λέπτο μέσα στη μέρα μας; Τώρα θα αναρωτηθείς τί το θέλω το 4λέπτο. Έρευνες εχουν δείξει πως αυτό το χρονικό διάστημα παρότι μικρό ειναι θαυματουργό για να κάνεις τις μέγιστες δυνατές καύσεις, να χτίσεις μύες, και να αυξήσεις την αντοχή σου. Συγκεκριμένα ο επιστήμονας Dr. Izumi Tabata έκανε την έρευνα σε 2 ομάδες αθλητων και κατέληξε πως αυτό το 4λεπτο αρκεί να βελτιώσει και την αερόβια αλλά και την αναερόβια ικανότητα των ατόμων και μάλιστα σε διάρκεια 6 εβδομάδων. Χρειάζεται να το χωρίσεις απλώς σε 8 σετ των 20″ κάνοντας μια άσκηση, να βάλεις την μέγιστη ενέργεια και ένταση που διαθέτεις, να δώσεις όλη σου την ψυχή και να βάλεις τα δυνατά σου να ξεπεράσεις τον εαυτό σου κάνοντας όσες περισσότερες επαναλήψεις μπορείς με όση περισσότερη ταχύτητα μπορείς. Περιλαμβάνει ασκήσεις με το βάρος του σώματος ή και με εξοπλισμό, δυναμικές και αερόβιες.

Massage Inn | Είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε με ένα μοναδικό μασάζ στη Θεσσαλονίκη;

Οι γυμναστές και οι personal trainers το χρησιμοποιούν σε ατομικά προγράμματα αλλά και σε προγράμματα μαζικού αθλητισμού. Στην αίθουσα των ομαδικών προγραμμάτων 1 φορά δε φτάνει και αυτό το 4λεπτο το επαναλαμβάνεις 4 φορές με μία ή και συνήθως δυο ασκήσεις στο καθένα, εναλλάξ : 20″ την κάθε άσκηση και 10″ το διάλειμμα.

Σας φαίνεται λίγο; Δεν είναι και για χαλάρωμα αυτό το προγραμμα, αφού ανήκει στην κατηγορία των (HIIT) υψηλής εντασεως κυκλικών προγραμμάτων!

Αν λοιπόν ανήκεις στην μαζική κατηγορία των πολυάσχολων ανθρώπων όπου ο χρόνος ειναι χρήμα και πολύτιμος, διαθέτουν ελάχιστο προσωπικό χρόνο στη μέρα, ή ακομα και στην κατηγορία που βαριέσαι τα πολλά και θες απλά να γυμναστείς γρήγορα αλλά αποτελεσματικά , διαβάζεις το σωστό άρθρο. Tabata είναι η μαγική λέξη.

Στην αίθουσα διαρκεί μολις 30′ λεπτα γεμάτα κραυγές, κούραση και ιδρώτα.

Υπερβάλλω λίγο… κράτα τον ιδρώτα μόνο… αφού τρέχουμε τώρα !

Κουράστηκες; Όχι ακόμα, πίστεψε με!!

Λίλα Μπάγκα

Καθ. Φυσικής Αγωγής

Group & Personal Trainer

Συμπληρώματα Διατροφής - My Fit Food