Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει, οι εξορμήσεις αυξάνονται και η κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού γίνεται μεγαλύτερη! Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να ξεχωρίσουμε τα είδη του εμφιαλωμένου νερού που κυκλοφορούν στην αγορά.

Πόσοι άραγε από εσάς έχετε προσέξει την ετικέτα του νερού που αγοράζετε?
Είναι όλα τα εμφιαλωμένα νερά ίδια?
Τι προσδιορίζεται ως εμφιαλωμένο νερό?
Ως εμφιαλωμένο ορίζεται το νερό που πωλείται σε σφραγισμένες φιάλες.
Υπάρχουν 3 είδη αναγνωρισμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πρέπει οπωσδήποτε να αναγράφεται στην ετικέτα του το είδος του εμφιαλωμένου νερού.

Massage Inn | Είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε με ένα μοναδικό μασάζ στη Θεσσαλονίκη;
  • Επιτραπέζιο: μπορεί να είναι οποιασδήποτε προέλευσης (π.χ. από γεώτρηση, λίμνη, ποτάμι ακόμη και από αφαλατωμένο  νερό θάλασσας) που μπορεί να έχει υποβληθεί σε οποιαδήποτε επεξεργασία απολύμανσης, ώστε να πληρεί τις προϋποθέσεις και να θεωρείται πόσιμο. Να είναι δηλαδή αβλαβές, άοσμο, άχρωμο και με ευχάριστη γεύση.
  • Φυσικό μεταλλικό: έχει αποκλειστικά υπόγεια προέλευση, αντλείται από φυσικές πηγές ή τεχνητές εξόδους και εμφιαλώνεται στη πηγή προέλευσης του. Δεν υφίσταται καμία επεξεργασία απολύμανσης. Η μόνη επεξεργασία που επιτρέπεται είναι η προσθήκη διοξειδίου του άνθρακα οπότε και χαρακτηρίζεται ανθρακούχο.
  • Νερό πηγής: είναι μια ενδιάμεση κατάσταση του μεταλλικού και του επιτραπέζιου. Οπωσδήποτε υπόγεια προέλευση, δεν υφίσταται απολύμανση και εμφιαλώνεται επί τόπου στην προέλευση του. Διαφέρει στη φυσικοχημική του σύσταση από το μεταλλικό, δηλαδή στα ιχνοστοιχεία και μέταλλα που περιέχει. Συνήθως είναι τα νερά εισαγωγής καθώς τα εγχώρια ανήκουν σε κάποια από τις άλλες δύο κατηγορίες.

Καλό λοιπόν θα είναι κάθε φορά που πάμε να αγοράσουμε ένα μπουκάλι εμφιαλωμένου νερού (όπως και σε οποιαδήποτε άλλη συσκευασία) να ρίχνουμε μια ματιά στην ετικέτα για να ξέρουμε τι ακριβώς πίνουμε!

10599502_1719255698311739_7386989902834199008_nΜουχτάρη Ιωάννα
Τρέζου Γεωργία
Συμπληρώματα Διατροφής - My Fit Food