Μία από τις δυσκολίες εφαρμογής του προγράμματος δίαιτας που σας συνιστώ ή οποιασδήποτε άλλης δίαιτας είναι η αντιμετώπιση αυτών που θα προσπαθήσουν καλοπροαίρετα να διακόψουν ή να << σαμποτάρουν>> τη δίαιτα σας, προς χάριν της απόλαυσης και ψυχαγωγίας .Για παράδειγμα, ο φίλος σας μπορεί να προσπαθήσει να σας παρασύρει ,διότι δεν του αρέσει να πίνει μόνος του και θέλει να τον συντροφέυετε στο ποτό. Ή η φίλη σας μπορεί να αρχίσει να σας παραπονιέται οτι έχετε χάσει πολλά κιλά ή κάποιος καλοπροαίρετος συγγενής σας ,οτι <<κοντεύετε να γίνετε πετσί και κόκκαλο >>.

Τί πρέπει να κάνετε εσείς?

Massage Inn | Είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε με ένα μοναδικό μασάζ στη Θεσσαλονίκη;

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΤΕ! Μην εγκαταλείψετε την υπόσχεση που έχετε δώσει στον εαυτό σας, να τηρήσετε αυτό το πρόγραμμα δίαιτας. Πίσω απο όλα αυτά που παρουσιάζουν ως δικαιολογίες οι γνωστοί σας είναι το γεγονός οτι στους ανθρώπους δεν αρέσουν γενικά οι αλλάγες. Γι’αυτό και τις περισσότερες φορές κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να διατηρήσουν την υπάρχουσα κατάσταση. Προφανώς, αισθάνονται κάποια απειλή όταν βλέπουν κάποιον να αλλάζει. Οι φίλοι σας φοβούνται ,ενδεχομένως, οτι όταν γίνετε πιο αδύνατοι ,θα επικρίνετε τις διατροφικές επιλογές τους. Ίσως φαίνεται παράλογο, αλλά η αλλαγη πυροδωτεί και γιγαντώνει τις ανασφάλειες που όλοι έχουμε.Από φόβο λοιπόν, και συχνά δίχως να το συνειδητοποιούν και οι ίδιοι ,οι φίλοι σας, μπορεί να αρχίσουν να πολεμούν αυτή την αλλαγή που σας συμβαίνει.

Αυτός ο φόβος παρατηρείται σε όλους τους ανθρώπους και σας διαβεβαιώνω οτι τον αντιμετωπίζω συχνά στους ασθενείς μου ,έτσι τους προειδοποιώ να είναι προετοιμασμένοι για αυτό που ενδεχομένως θα αντιμετωπίσουν. Στόχος σας πρέπει να είναι να μείνετε προσηλωμένοι στο προγραμμά σας, να παραμείνετε προσηλωμένοι σε αυτό ,να παραμερίσετε τις δυσκολίες και τα εμπόδια.

Εδώ μιλάμε για τη δική σας ζωή.

Για τη δική σας υγεία.
Κούτση Έλενα
Κλινική Διατροφολόγος
Συμπληρώματα Διατροφής - My Fit Food