Ο σωματότυπός σας, καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τη γονιδιακή σας προδιάθεση, την οποία δυστυχώς δεν μπορείτε να ελέγξετε. Ο καθένας από εμάς γεννιέται με ένα συγκεκριμένο σωματότυπο.

Υπάρχουν τρεις βασικοί σωματότυποι:

Massage Inn | Είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε με ένα μοναδικό μασάζ στη Θεσσαλονίκη;

• Ο εκτόμορφος σωματότυπος, είναι αυτός ,που προβάλλουν τα περιοδικά μόδας, ως πρότυπο: ψηλός, με μακριά, λεπτά μέλη και χαμηλό ποσοστό σωματικού λίπους. Τα περισσότερα από τα πιο διάσημα μοντέλα και μπασκετμπολίστες έχουν αυτό το σωματότυπο. Ωστόσο ,είναι σημαντικό να κατανοήσει κανείς ότι ο εκτόμορφος σωματότυπος αποτελεί μη ρεαλιστικό στόχο για πολλούς ανθρώπους που δεν έχουν γεννηθεί με αυτόν.

• Οι μεσόμορφοι σωματότυποι χαρακτηρίζονται από αθλητικό ,δυνατό και σφιχτό σώμα. Οι καλύτεροι αθλητές του επαγγελματικού πατινάζ και του τέννις ανήκουν ως επί το πλείστον σε αυτήν τη κατηγορία.

• Οι ενδόμορφοι σωματότυποι είναι στρογγυλόσωμοι και παίρνουν εύκολα βάρος. Ο σωματότυπος με τον οποίο γεννηθήκατε είναι αυτός που θα έχετε όλη σας τη ζωή. Αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά σας γνωρίσματα, όπως είναι και το χρώμα των ματιών σας. Αν ο στόχος σας είναι να διατηρήσετε την υγεία σας αποφεύγοντας να πάρετε βάρος ,με καθημερινή άσκηση και την υιοθέτηση σωστού τρόπου ζωής, μπορείτε να είστε βέβαιοι οτι θα δείχνετε υπέροχοι όποιο σωματότυπο κι αν διαθέτετε.

Εσείς; Πού ανήκετε;

Έλενα Κούτση

Κλινική Διατροφολόγος

Συμπληρώματα Διατροφής - My Fit Food