Έχεις ένα στόχο, έχεις έναν σκοπό, έχεις κάνει ένα νέο ξεκίνημα εδώ και μέρες. Και ξαφνικά… Its Christmas time! Ηρέμησε, ανέπνευσε βαθιά και σταμάτα να αγχώνεσαι για κάθε τραπέζι, γιορτή ή ρεβεγιόν. Μπορείς να τα καταφέρεις υπό κάθε συνθήκη, αρκεί να πιστέψεις στον εαυτό σου.

Οδηγίες προς…. ναυτιλομένους!

Massage Inn | Είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε με ένα μοναδικό μασάζ στη Θεσσαλονίκη;
  • Ξέχασε την νηστεία

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι αν “εξοικονομήσουν” θερμίδες όλη την ημέρα, θα μπορούν να παρασυρθούν στο γιορτινό γεύμα. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό κάνει το μεταβολισμό σου να μπαίνει σε κατάσταση πείνας, οπότε κρατάει όσο το δυνατόν περισσότερες θερμίδες ως άμυνα. Εναλλακτική; Σχεδίασε ένα πρωινό με χαμηλά λιπαρά και πλούσιο σε πρωτεΐνες, ένα ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα και ένα μέτριο γιορτινό δείπνο!

  • Περιόρισε της υγρές θερμίδες

Άκρως αναμενόμενο, ακόμη και για εσένα που δεν συνηθίζεις να πίνεις, να καταναλώσεις ένα ποτήρι αλκοόλ ή αναψυκτικό παραπάνω. Δυστυχώς όμως, όπως ήδη ξέρεις, τα παραπάνω δεν προσφέρουν κάτι, πέρα από “κενές” θερμίδες. Επιπλέον, η κατανάλωση αλκοόλ συνδέεται συχνά με αυξημένη όρεξη και αποτελεί παράγοντα κινδύνου για την αύξηση του σωματικού σου βάρους. Προσπάθησε να περιορίσεις την κατανάλωση αλκοόλ και να κάνεις πιο θρεπτικές επιλογές, όπως ένα smoothie γεμάτο βιταμίνες.

  • Γυμνάσου

Αν παραμείνεις επιμελείς με την φυσική σου δραστηριότητα όχι μόνο θα αποτρέψεις την αύξηση βάρους, άλλα επιπλέον θα χάσεις και κιλά. Η συχνή γυμναστική θα σε κάνει να νιώθεις καλύτερα με τον εαυτό σου, θα σου προσφέρει ευεξία και πολλές φορές θα σε αποτρέψει από πιθανές λιχουδιές των εορτών!

  • Κοιμήσου

Πολλοί εξωτερικοί παράγοντες παίζουν ρόλο για την επίτευξη απώλειας βάρους. Η επαρκής ξεκούραση είναι το κλειδί για τη συνολική υγεία, την ευεξία αλλά και την ικανότητά σου να διατηρήσεις ένα υγιές βάρος. Προσπάθησε να κάνεις έναν ήρεμο συνεχόμενο ύπνο που θα σε χορτάσει και θα σου δώσει ενέργεια ώστε να ανταπεξέλθεις στην ημέρα, χωρίς να ψάχνεις εύκολες λύσεις στα υποκατάστατα ζάχαρης.

  • Χρησιμοποιήστε ένα μικρότερο πιάτο

Φυσικά και τα οικογενειακά δείπνα και τα γεύματα με φίλους είναι must κατά την περίοδο των γιορτών. Όμως αυτές οι γιορτές δεν χρειάζεται να καταστρέψουν τη διατροφή σου, αρκεί να τρως από μικρότερο πιάτο. Σκέψου το. Οι άνθρωποι τείνουν να καταναλώνουν μεγαλύτερες μερίδες από μεγάλα πιάτα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση τροφής. Έτσι, ένα μικρότερο πιάτο είναι ένας εύκολος τρόπος να ελέγξεις τις μερίδες.

Τα Χριστούγεννα ήρθαν, και δεν χρειάζεται να φοβάσαι τίποτα! Θα περάσεις τέλεια, και θα επιτύχεις τους στόχου σου. Απλά, πράξε έξυπνα!

Ευχαριστούμε την ομάδα του Restart Diet.

Ακολούθησε το Restart Diet σε Instagram , Facebook & στο restartdiet.gr για οδηγίες αναφορικά με τη διατροφή σου, βίντεο με συνταγές & λύσεις για την οργάνωση της δίαιτας σου!

Συμπληρώματα Διατροφής - My Fit Food